rechts

Nieuws

21 augustus 2019 door Patrick Simons

Erfelijke opvolging kerkleiderschap Zuid-Korea niet langer toegestaan

Predikanten van presbyteriaanse megakerken in Zuid-Korea kunnen zich niet langer laten opvolgen door familieleden. Dat is het gevolg van een uitspraak van een kerkelijke rechtbank tegen de Myung-sung-kerk in Seoul, zo meldt het Nederlands Dagblad.

De Myungsung-kerk, met 100.000 leden de grootste presbyteriaanse gemeente ter wereld, lag afgelopen maanden onder vuur, omdat oprichter Kim Sam-hwan (74) de leiding had overgedragen aan zijn zoon Kim Ha-na. In 2013 had de jaarlijkse synode bepaald dat erfelijke opvolging van het kerkleiderschap niet is toegestaan. De synodale goedkeuring van de benoeming in september vorig jaar lokte dan ook een storm van kritiek uit.

Het protest leidde uiteindelijk tot een speciale zitting van de kerkelijke rechtbank in juli. Het hof durfde het op dat moment nog niet aan de benoeming terug te draaien. De vijftien kerkrechters schortten hun oordeel op, maar beloofden deze maand met een vonnis te komen. Op 6 augustus oordeelde het presbyteriaanse hof dat de benoeming in de Myungsung-kerk niet volgens de regels is verlopen.

Lees meer in het Nederlands Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!