ggin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

12 augustus 2019 door Patrick Simons

"Orthodoxe reformatorische kerken lijden aan Bijbelse bloedarmoede"

Afgelopen weekeinde vond de World Reformed Fellowship conferentie plaats. Deze werd vrijdag geopend door een medidatie van dr. Ligon Duncan. Reformatorisch Dagblad was erbij en maakte er een verslag van.

"Orthodoxe reformatorische kerken lijden aan Bijbelse bloedarmoede. Dan moet u niet denken aan leden die maar nauwelijks meedoen, maar aan christelijke leraren, ambtsdragers en zelfs predikanten. Het Woord van God komt niet echt meer aan de orde. Ligt daar niet het probleem van onze reformatorische kerken?”

Velen geloven dat de Bijbel spreekt over de zaligheid, maar of de Bijbel spreekt in onze hedendaagse cultuur? Dat is volgens velen maar de vraag, aldus Duncan. „Natuurlijk vinden zij de Bijbel relevant. Maar als ik u vraag of brandstof relevant is voor uw auto, wat is dan uw antwoord? Dan begint u te lachen en zegt u: „Dat is niet relevant, maar essentieel!” Op die manier is de hele Bijbel essentieel.”

Lees het hele verslag in Reformatorisch Dagblad

Reacties

H
Over de breedte van de kerk kan ik dat niet beoordelen maar persoonlijk heb ik daar in eigen gemeente nog niets van gemerkt.
J
De HG is aan het wijken en dan gaat het uiteindelijk alleen nog maar om de vorm. Velen hebben er genoeg aan maar Gods volk sterft in de banken. Overigens zal Hij ze nooit doen omkomen in dure tijd en hongersnood. De leegloop van de kerken en de wereld gezindheid is er eveneens een teken van. Het altijd wel geweest maar in onze tijd neemt het steeds bruter en goddelozer vormen aan. De avond is gedaald en het is al aardig donker an het worden. Maar heb goede moed! MARANATHA
Het probleem lijkt me meer dat de Heilige Geest niet als de meest essentiële brandstof gezien wordt.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.