Feike ter Velde
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juli 2019 door Redactie

Feike ter Velde stopt met preken

Evangelist en voormalig televisiepresentator Feike ter Velde stopt met preken. Ter Velde wordt in november 79 jaar en heeft vanwege zijn leeftijd en minder wordende gezondheid besloten de preekstoel te verlaten. Dat hebben zijn kinderen in een persbericht laten weten.

Ter Velde kwam vanuit het bedrijfsleven in 1970 bij de Evangelische Omroep terecht. Daar had hij verschillende functies totdat hij presentator werd van programma’s als ‘God verandert mensen’ en ‘De verandering’. In 2000 ging Ter Velde met pensioen.

Mede door zijn bekendheid als presentator van de EO-familiedag werd hij in de jaren zeventig al door diverse gemeenten en kerken gevraagd om te komen preken. Hij reisde bijna elke zondag het land door om te spreken en om bijbelstudies te verzorgen.

Reacties

We kennen elkaar van meerdere uitzendingen i.v.m. de toenmalige hipe van de 27 MC zender(bakkies) o.a.in 3 x M en de uitzending in Valkenswaard begin jaren '80. Bedankt Feike voor al je inspanningen om dit tot een goed einde te brengen. Moge de Heere je zegenen en bewaren tot in lengte van jaren.

Ron Booij (voormalig voorzitter en oprichter van de Stichting " Zacheus 27 MC-evangelisatie").
J
Met diepe dankbaarheid en grote vreugde dank ik de Heere voor onze broeder Feike.

Hij gaf mij eens de gelegenheid om mijn getuigenis te geven bij: God verandert mensen.

Ook hadden wij een heerlijke tijd met zijn familie in Israël. Bij mijn laatste bezoek gingen wij wandelen en zongen uit volle borst. Ik wandel in het licht met Jezus. Ook al kan onze broeder Feike niet meer spreken is zijn leven nog net zo waardevol. Iedere dag wil de

Heere hem Zijn eigen vreugde geven en hij heeft een liefdevolle familie om hem heen.
T
Bedankt heer Ter Velde voor al Uw bijdragen in het blad Het Zoeklicht en voor de paar keer dat ik U heb horen en zien preken in Rotterdam! Heer Ter Velde, het ga U goed!
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.