SGP
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 juli 2019 door Patrick Simons

Onrust bij SGP: "Partijbestuur kan wat ons betreft niet snel genoeg optreden"

De problemen en onrust bij de SGP zijn zeker nog niet voorbij. Vorige week werd bekend dat er binnen de partij flink veel onvrede bestaat over het functioneren van Stichting Vormingsactiviteiten Oost-Europa (VOE). Een klokkenluider, die de misstanden naar buiten bracht, sprak onder andere van met belastinggeld betaalde snoepreisjes. Inmiddels heeft de jongerenafdeling van de SGP een verklaring naar buiten gebracht die afwijkt van de partijlijn, iets dat zelden voorkomt.

In de verklaring wordt aangegeven dat SGP-jongeren al jaren een zorgwekkende situatie signaleren en stelt men dit ook meermaals te hebben gemeld bij het partijbestuur. “Die onrust leeft breder dan alleen de klacht die is ingediend. Daar is SGP-jongeren verder niet bij betrokken. Het partijbestuur kan wat ons betreft dan ook niet snel genoeg optreden.”

Arie Rijneveld, voorzitter van SGP-jongeren vertelt in de Volkskrant zich behoorlijke zorgen te maken. “Met deze kwestie kan de naam van de SGP door de modder worden gehaald. De naam van God is daarmee onlosmakelijk verbonden. Het gaat ons om gerechtigheid, en de eer van God.” Er wordt binnen de partij gevreesd voor de positie van de klokkenluider. Volgens de Volkskrant is men bang dat het partijbestuur bij voorbaat aan de kant van de VOE zal staan en dat de klokkenluider zonder pardon aan de kant wordt geschoven. “Het is een vader van twee jonge kinderen die hierdoor op straat kan komen te staan”, aldus een SGP’er.

Ook partijleider Kees van der Staaij werd door het medium naar een reactie gevraagd. “Ik kan er in dit stadium niets over zeggen”, reageert hij. “Dit ligt echt bij het hoofdbestuur.” Overigens ging Van der Staaij zelf ook enkele malen mee met VOE-reisjes en zegt zich serieuze en degelijke conferenties te herinneren. Senator Diederik van Dijk baalt vooral dat het rapport uitgelekt is. “Dit had nooit mogen gebeuren, en zeker niet bij een christelijke partij.”

Reacties

g
Politiek gezien ligt de SGP op koers met een degelijk christelijk/rechts beleid. Hopelijk slaagt men er in de organisatie ook op orde te krijgen. Overigens komen overal incidentjes voor.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events