Ark verbond
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 juli 2019 door Geerten van Breugel

Onderzoeker denkt dat Ark van het Verbond in verborgen kamer onder de Tempelberg ligt

De Ark van het Verbond spreekt tot de verbeelding. Mythes en legendes plaatsen de Ark in Ethiopië of Ierland. Onderzoeker en auteur Harry Moskoff onderzocht de geschiedenis van de Ark tientallen jaren en schreef het boek 'The A.R.K. Report' waarin hij zijn zoektocht beschrijft. CBN News sprak Moskoff op de plek waar hij zijn zoektocht eindigde, in Jeruzalem.

"In Jeremia staat dat, tijdens de verwoesting vam de eerste tempel, een aantal voorwerpen 'ontsnapten'." Een van de theorieën is volgens Moskoff het verhaal dat de Ark uit de tempel werd meegenomen en naar Jericho werd gebracht. Moskoff denkt dat de Ark onder de Tempelberg ligt, waar veel ondergrondse gangen zijn, en nam CBN News mee naar deze plek. Volgens de onderzoeker hebben recente onderzoeken deze theorie geloofwaardig gemaakt. "Twee jaar geleden zijn er sonartesten gedaan door onderzoekers van de Universiteit van Nebraska. Zij vonden inderdaad een soort opslagplaats."

Voor de ingang van de plek ligt een rotsblok van 570 ton. Maar dat maakt het volgens Moskoff niet minder helder. "Er was een doel met het plaatsen van het rotsblok. Een van de redenen, denk ik, is het beschermen van wat erachter ligt. Mijn theorie is dat de Ark werd begraven door koning Josia, in 568 voor Christus."

Een kans om de theorie te staven krijgt de onderzoeker niet. "Op het moment mag niemand een schop in de grond steken. Eerdere onderzoekers zijn wel in de tunnels geweest, maar hebben niet naar een verborgen kamer gezocht. Wellicht zijn ze er heel dichtbij geweest, aan de andere kant van de muur."

Reacties

J
De ark des verbonds was in het midden van het volk Israël tijdens de tocht in de woestijn naar het beloofde land Kanaän ( Israël )

God woonde daar in het midden van Zijn volk.

Daar werden door de levieten de eredienst gehouden voor het volk.

Later moest de tempel gebouwd worden door koning Salomo.

Het zou heel goed kunnen dat hij daar nu verborgen ligt onder de tempelberg want God woonde figuurlijk in de tabernakel.

Hij zou nooit toestaan dat mensen Zijn Woning zouden stelen, daarom misschien idd verborgen in de tijd van koning Josia.

De Ark is allang gevonden...door Indiana Jones.
J
Waar slaat dit op??

Indiana Jones???
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events