Opwekkingsconferentie

Nieuws

11 juni 2019 door Jeffrey Schipper

Ook de NOS bezocht de Opwekkingsconferentie - bekijk de beelden

Tienduizenden christenen zijn dit weekend in Biddinghuizen voor het festival Opwekking. Dat is bemoedigend, zegt de organisatie, in een tijd dat een meerderheid van de Nederlanders niet gelovig is. Dit schrijft de NOS over de Pinksterconferentie Opwekking.

Eén van de bezoekers zegt: "Er zijn in Nederland heel veel verschillende kerken. Het is geweldig dat hier zoveel verschillende mensen bij elkaar komen en kerkmuren wegvallen." Directeur Ruben Flach sluit zich hierbij aan. "Opwekking is vier dagen achter elkaar één kerk zijn met mensen uit verschillende tradities. Hier lijken kerkmuren niet te bestaan. We mogen constateren dat de kerk nog lang niet dood is."

Reacties

Ik herinner mij Nico van Biljouw die begin jaren'80 tijdens een zware storm op Vierhouten, de storm door een gebed kalmeerde,waardoor de dikke tentpalen tot rust kwamen en de storm direct ging liggen. Wie erbij was weet dit nog. Vrijdagavond begon met een wonder.We waren toen nog met 7000 gelovigen op "Opwekking".
REAGEER
J
Laat ze maar zeggen dat de kerken leeg lopen maar het christendom is het sterkst groeide geloof in de wereld dus ook in Nederland

REAGEER
Veel mensen in de NOS uitzending hebben het over ‘kerkmuren’. Bestaan die dan echt? Tegen mensen die het onderling niet eens kunnen op theologische vraagstukken zegt Paulus het volgende. “Ik had namelijk besloten bij u alleen maar te spreken over Jezus Christus en zijn sterven aan het kruis.”

1 Corinthiërs 2:2 HTB
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify