Nieuws

07 juni 2019 door Jeffrey Schipper

Christelijke bloemist verliest rechtszaak na weigeren homopaar

De christelijke bloemist Barronelle Stutzman weigerde zeven jaar geleden om een bloemstuk te maken voor een homohuwelijk. Het Hooggerechtshof in Washington besliste deze week in haar nadeel, meldt The Christian Post.

Ze wilde haar christelijke principes niet loslaten en weigerde Robert Ingersoll een bloemstuk te verkopen. Het Hooggerechtshof oordeelt dat de vrouw zich schuldig maakt aan discriminatie op basis van seksuele geaardheid. Eerder kreeg Stutzman al van de rechter te horen dat ze de antidiscriminatiewet heeft overtreden.

Advocaat Kristen Waggoner verdedigde het standpunt van de bloemist eerder als volgt: "Dit gaat niet om onverdraagzaamheid, maar om het huwelijk. De bloemist was op de hoogte van Roberts homoseksuele relatie. Maar het ging haar om het homohuwelijk. De bloemist beschouwt het huwelijk als een representatie van de band tussen Christus en de Kerk, een heilig verbond."

Opvallend is dat de christelijke 'weigerbakker' Jack Phillipsvorig er vorig jaar juist in slaagde om een soortgelijke zaak te 'winnen'. Hij weigerde een transgendertaart te bakken. Daarbij was het idee om de buitenkant van de taart blauw te maken en de binnenkant roze. De bakker kon zich daar niet in vinden. Colorado Civil Rights Commission gaf aan de rechtszaak tegen de 'weigerbakker' niet te willen doorzetten.

Reacties

A
Er is ook nog zo iets als godsdienstvrijheid.
Heel triest dat een aardse rechter de anti-discriminatiewet stelt boven de wet van God die alleen een huwelijk tussen man en vrouw erkent, mede als beeld van Christus en Zijn bruid, de gemeente.
B
Het is juist triest dat gewone mensen (christenen) bepalen dat God heeft bepaald dat het huwelijk alleen voor man en vrouw is. Terwijl de christenen en de joden het huwelijk niet verzonnen hebben, dat was al veel eerder het geval. Ken jullie plaats zou ik zeggen.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify