Jack Phillips

Nieuws

06 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Christelijke bakker weigert transgendertaart te maken - rechtszaak gaat niet door

De Amerikaanse staat Colorado heeft de rechtszaak tegen de christelijke 'weigerbakker' Jack Phillips geannuleerd, laat The Christian Post weten. Vorig jaar gaf Phillips aan dat hij geen taart wil bakken met een transgender als thema.

Met de taart wordt de transitie van een transgender gevierd. Daarbij was het idee om de buitenkant van de taart blauw te maken en de binnenkant roze. De bakker kon zich daar niet in vinden. "Ik wilde mijn artistieke talent niet gebruiken om iets te creëren dat tegen mijn christelijk geloof in zou gaan", zei hij eerder tegen CNN.

Colorado Civil Rights Commission heeft deze week aangegeven dat het de rechtszaak tegen de 'weigerbakker' niet wil doorzetten. "Beide partijen zijn het erover eens dat niemand belang heeft bij een rechtszaak," zegt procureur-generaal Phil Weiser. Volgens de advocaat van Phillips is dit "geweldig nieuws voor iedereen". "Tolerantie en respect voor meningsverschillen zijn cruciaal in een diverse samenleving als de onze."

De 'weigerbakker' houdt in Colorado al langere tijd de gemoederen flink bezig. In 2012 kwam de christelijke bakker Jack Philips in het nieuws, omdat hij geen bruidstaart wilde bakken voor een homostel. In juni 2018 gaf het Amerikaanse hooggerechtshof hem gelijk. Lees ook: ‘Weigerbakker’ wilde geen bruidstaart bakken voor homostel, hij krijgt nu gelijk.

Reacties

P
Goed nieuws dat de rechtszaak niet doorgaat! Niet alleen vanwege de vrijheid van godsdienst en meningsuiting, maar ook omdat de opdrachtgever altijd nog de mogelijkheid heeft om naar een andere bakker te gaan die geen bewaar heeft tegen het maken van de taart.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher