Nieuws

16 mei 2019 door KRO-NCRV

Stef Bos zingt nieuw lied tijdens 'Met hart en ziel-Pinksterviering'

Vanuit de Broerekerk in Bolsward wordt op zaterdag 8 juni de 'Met hart en ziel-Pinksterviering' uitgezonden. In de aanloop naar deze unieke viering hebben zeven kerkelijke gemeenten uit het hele land zeven opdrachten uitgevoerd. Ook zanger Stef Bos en het Jongerenkoor Samen op Weg uit Houten werken mee aan deze viering.

De protestantse kerk in Duiven vouwt honderden papieren duiven die in de kerk komen te hangen. In Denekamp wordt het pinksterverhaal in graffiti uitgebeeld, dat te zien is tijdens de schriftlezing. De Kruispuntgemeente in Amersfoort zamelt kaarsvet in voor de grote pinksterkaars en vóór de kerk komt een mozaïek van bloemen te liggen uit Rijnsburg. In Poortugaal wordt de stola van de predikant en het kleed op de liturgische tafel gedecoreerd in de kleuren en symboliek die passen bij Pinksteren.

Tijdens de viering brengt zanger Stef Bos een moderne bewerking van het bekende pinksterlied Geest van Hierboven ten gehore, met Jongerenkoor Samen Op Weg uit Houten onder leiding van dirigent Rienk Bakker.

De muzikale begeleiding van de samenzang wordt verzorgd door Frank van Essen en combo. De scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, ds. René de Reuver, preekt over het thema ‘Verstaan wij elkaar?’. In reactie op de preek is een spoken word te horen door mensen uit de Veenkerk in Amersfoort.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify