Kim Young-Hwa

Levensverhaal

11 juni 2019 door Patrick Goede

Noord-Koreaanse legerofficier kwam tot geloof in Jezus en is nu mensenrechtenactivist

Kim Young-Hwa was een legerofficier tijdens het regime van Kim Il-Sung in Noord-Korea. Hij hield van de leider en was bereid voor de dictator te sterven. Toen onder zijn leiding een goederentrein kantelde in 1988 werd Kim Young-Hwa ter dood veroordeeld. Hij vluchtte naar China om daar zichzelf van het leven te kunnen beroven, zonder schaamte over zijn familie te hoeven brengen, dat meldt de Christian Post.

Toen Kim in China aankwam hoorde hij echter via de radio van een andere voortvluchtige Noord-Koreaan. Hij had van de dictatoriale regering gehoord dat deze man was omgekomen bij zijn vlucht. Doordat hij hem hoorde vertellen op de radio kwam hij achter het bedriegelijke en verhullende karakter van zijn eigen regering. Hij besloot dat hij zichzelf niet langer van kant wilde maken en ging op reis naar Zuid-Korea.

Onderweg kwam Kim nog de nodige hindernissen tegen op zijn pad. Zo werd hij na een aanvaring in Vietnam in de gevangenis gezet. Uiteindelijk wist hij zich een weg te banen naar de vrijheid en kwam hij tot een levend geloof in Jezus Christus. Nu zet hij zich in als initiator van de mensenrechtenbeweging om slachtoffers en vluchtelingen van het Noord-Koreaanse regime bij te staan. 

Reacties

H
Wat een indrukwekkende geschiedenis. Laten onze gebeden tot de God en Vader van onze Here Jezus hem en zoveel anderen in Noord Korea begeleiden.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!