christenvervolging

Nieuws

08 mei 2019 door Patrick Simons

Christelijke partijen willen speciale top over christenvervolging: "Tijd om stilzwijgen te doorbreken"

Christenvervolging neemt steeds verder toe. Uit een recent verschenen rapport blijkt zelfs dat het op genocide begint te lijken, zo stelt Anglicaanse bisschop Philip Mounstephen. CDA-Kamerleden Pieter Omtzigt en Martijn van Helvert hebben naar aanleiding van het rapport kamervragen gesteld.

De Kamervragen werden ook door SGP en ChristenUnie ondertekend. Van Helvert legt in het Nederlands Dagblad uit dat hij een speciale top wil over christenvervolging. “Ik zit in een aantal netwerken van christelijke politici”, legt hij uit. “Wij hebben afgesproken dat we in zoveel mogelijk landen hierover vragen gaan stellen.” Het is volgens hem tijd om het stilzwijgen over christenvervolging te doorbreken. “We zijn veel te mak geweest.”

Van Helvert merkt overigens dat hij vaak moet verdedigen dat hij opkomt voor vervolgde christenen, ook onder christenen zelf. “Als ik dit ter sprake breng, krijg ik al snel het verwijt dat ik alleen voor christenen opkom. Als ik strijd tegen de discriminatie van homo’s of Rohingya in Myanmar, maakt niemand dat verwijt. Niemand mag vervolgd worden. Maar ik wil het daarbij ook specifiek over christenen kunnen hebben, omdat zij de grootste groep vormen die hiermee te maken heeft.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify