christenvervolging

Nieuws

08 mei 2019 door Patrick Simons

'Wereldwijde christenvervolging lijkt sterk op genocide'

De christenvervolging wereldwijd neemt steeds extremere vormen aan, zo blijkt uit een tussentijds rapport  van een onderzoek dat in opdracht van de Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt werd uitgevoerd. Daaruit blijkt dat 1 op de 3 mensen in de wereld met religieuze vervolging te maken heeft.

Dat meldt het Katholiek Nieuwsblad. Christenen zijn verreweg de meest vervolgde religieuze groep. Er wordt zelfs gesproken over “genocidale daden tegen christenen”. Deze zouden leiden tot emigratie wat weer tot gevolg heeft dat het christendom bijvoorbeeld in het Midden-Oosten snel verdwijnt. In Irak zijn er vandaag de dag 1.5 miljoen christenen minder te vinden dan in in 2003.

De definitieve versie van het rapport wordt in juni verwacht. Anglicaanse bisschop Philip Mounstephen heeft de leiding over het onderzoek de totstandkoming van het rapport. Hij stelt dat uit bewijsmateriaal blijkt dat geweld tegen christenen zich steeds verder verspreidt en dat het ook steeds grimmiger wordt. Hij zegt dat in sommige regio’s het niveau en de aard van vervolging sterk op de internationale definitie van genocide lijkt die de VN hanteert.

De christelijke partijen hebben als reactie op het rapport inmiddels kamervragen gesteld en willen een speciale top over christenvervolging. 

Lees meer bij Katholiek Nieuwsblad

Reacties

E
Zeg nou gewoon wie de daders zijn!
Chinezen? Noord-Koreanen? Vietnamezen? Ik geef het op...
Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify