Nieuws

30 april 2019 door Patrick Goede

Deze predikant promoot christelijke cannabis en zegt dat wiet hem helpt God te aanbidden

Craig Gross is pastor en fan van Cannabis. Hij komt uit een baptistengemeente en zegt dat hij onder invloed van wiet voor het eerst zijn handen in aanbidding naar God uitstrekte in zijn badkamer. Hij gebruikte marihuana voor het eerst als medicijn tegen zijn migraine maar gebruikt de drugs nu ook op festivals, dat laat de Christian Post weten.

Craig Gross is de oprichter van XXXchurch in Californië. Hij spreekt al jaren met jongeren over de vragen die ze hebben omtrent Marihuana. Hij ging zelf naar Coachella afgelopen jaar, een exclusief festival waar topartiesten als Beyoncé en Daft Punk optreden. "Vlak voordat ik het optreden van één van mijn facoriete artiesten ging bekijken nam ik marihuana tot mij. Het optreden dat vervolgens kwam was een geweldige ervaring," blijkt de voorganger ook recreationeel gebruik toe te juichen.

In Amerika vindt al jaren een verschuiving plaats. Wiet en het gebruik van cannabis worden steeds vaker gelegaliseerd en geaccpeteerd. 62 procent van alle Amerikanen en 74 procenten van de jongeren is inmiddels voorstander van de legalisering van deze drugs. "Veel jongeren komen op mij af met opmerkingen als: 'Eerst was het verboden en nu mag het opeens. Ik weet niet wat ik moet denken of wat ik moet voelen,' zegt Craig over deze discussie.

"Sommige mensen vragen zich af of ik mij nog een christen moet noemen. Veel van mijn vrienden hebben dat label al afgezworen. Ik wil dat niet. Ik zie mezelf nog steeds als een christen maar hoop gewoon dat hier meer over gesproken wordt in de christelijke wereld," zegt Gross tot slot. 

Reacties

l
Deze man is van het padje af. Zieke wereld.

REAGEER
Het moet echt niet gekker worden. Vrijmoedigheid om over het Geloof te praten krijg je door de Heilige Geest . Niet door een slokje, snuifje of blowtje!
REAGEER
Ik weet het niet helemaal zeker, maar ik ben voorzichting een weinig bang, dat dit een beetje helemaal niet kosher - rein - is.
REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify