Ds. J. P. Stoel

Nieuws

30 april 2019 door Jeffrey Schipper

HHK-predikant stapt over naar Protestantse Kerk

Ds. J. P. Stoel is overgegaan naar de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), laat hij weten tegenover CIP.nl. Als dienstdoend predikant binnen de Hersteld Hervormde Kerk (HHK) is de predikant uit Waddinxveen 'eervol ontheven'.

De HHK is een bevindelijk gereformeerd Nederlands kerkgenootschap, dat grotendeels bestaat uit leden van de Hervormde Kerk die wegens gewetensbezwaren buiten de fusie wilden blijven met de Gereformeerde Kerken en de Evangelisch-Lutherse Kerk, die samen op 1 mei 2004 opgingen in de PKN. Voornaamste struikelblok was de aanvaarding van de belijdenisgeschriften van de PKN, waardoor naar inzicht van de bezwaarmakers de grondslag van de kerk zou veranderen.

Reacties

Ik ben lid van een Evangelische Gemeente, ds. Stoel zal daar wel z'n reden voor hebben dus persoonlijk voor mij, No Problem. Omgekeerd zou ik hetzelfde standpunt innemen.

Ik heb wel een groot verlangen. Als je een dienst bijwoont van de Christchurch in Jeruzalem bij de Jaffa Poort waar Christenen uit de gehele wereld samenkomen, ook Nederlandse christenen uit alle gezindten, daar vallen plots alle kerkmuren weg en alle gelovigen gaan opgebouwd in relatie met Jezus naar huis. Een voorbeeld in de stad van God hoe het toch zou kunnen.
T
Bedoelt u dan de dienst op sabbat of op zondag in de Christchurch?Ik neem aan op zondag, als deze aanname incorrect is kunt u deze reactie als niet geplaatst beschouwen.

De mening dat alle kerkmuren weg zijn gevallen ben ik het niet zo mee eens. Volgens Efeze 2 heeft Jezus de scheidingsmuur tussen Jood en heiden tenietgedaan.Christenen zijn bijv. zondag en pasen gaan vieren in de 4e eeuw, één van hoofdredenen hiervoor is dat een heidengelovige zo weinig mogelijk gemeen mocht hebben met een Jood,

Tijd om deze muren af te breken..!
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify