Palestijn

Nieuws

25 april 2019 door Patrick Simons

New York Times: 'Jezus was waarschijnlijk een Palestijn'

Een bijzonder artikel in de New York Times. Daarin wordt namelijk geclaimd dat Jezus hoogstwaarschijnlijk een Palestijnse man was met een donkere huid. Dat heeft in de Joodse gemeenschap tot flink wat ophef geleid. 

Zo tweette Jeremy Burton, directeur van Jewish Community Relations Council in Bostan: 'Het is belangrijk om te benadrukken dat Jezus niet als een Palestijn gezien kan worden. Hij was een Jood uit Judea.' Ook Steven Fine, professor Joodse geschiedenis aan de Yeshiva Universiteit reageert ontkennend op het artikel. "Jezus was absoluut een jonge Joodse man die er ook uitzag als andere Joden die op dat moment op die plaats leefden."

Rabbi Abraham Cooper, official bij het Simon Wiesenthal Center, reageerde beledigd op de stelling. In gesprek met The Jewish Journal newspaper noemt hij het "enorme belediging". Overigens meldt dezelfde krant dat ook een Ilhan Omar, lid van het Amerikaanse congres en moslim, achter de bewering staat. Omar kwam eerder in het nieuws omdat ze verschillende anti-Israëlbewegingen openlijk steunde. 

Reacties

M
Het geslachtsregister van Jezus staat duidelijk in de bijbel beschreven, dus dat is geen discussie. Als die Omar de Koran zou lezen, staat daarin dat de bijbel een waar boek is, dus weer einde discussie.
REAGEER
De grote vraag is natuurlijk waarom Joden denken dat hun voorouders er anders uit zouden hebben gezien dan moderne Palestijnen. Een andere vraag is eveneens waarom iemand die blijkbaar aan identiteitspolitiek doet, meent dat moderne Palestijnen een donkere huid zouden hebben.
REAGEER
r
Het is wel de New York Times, 'a former newspaper', zoals Andrew Klavan van Dailywire dat formuleert.
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify