Tweede Kamer

Nieuws

25 april 2019 door Jeffrey Schipper

Kamer vraagt opheldering Schreeuw om Leven naar aanleiding van acties bij abortusklinieken

PvdA, VVD en D66 willen voorkomen dat stichting Schreeuw om Leven de bus parkeert voor de ingang van een abortuskliniek, meldt het Reformatorisch Dagblad. De stichting van directeur Kees van Helden biedt vanuit een bus hulp aan vrouwen die naar de abortuskliniek op weg zijn.

"De Schreeuwbus moet zich in elk geval aan de bufferzones houden”, zei D66-Kamerlid Pia Dijkstra. Kees van der Staaij riep namens de SGP op tot terughoudendheid. Hij wil eerst wachten op definitieve plannen van de stichting, zodat duidelijk is welke hulp Schreeuw om Leven wil bieden.

Eerder dit jaar meldden abortusklinieken dat ze steeds vaker hinder hadden van anti-abortusactivisten voor hun deur. Vrouwen die zich voor een abortus meldden zouden zich geïntimideerd voelen door de demonstraties van bijvoorbeeld Schreeuw om Leven.

Zelf stelt Schreeuw om Leven dat van intimidatie of hinder geen sprake is. "Onze medewerkers bij de abortuscentra attenderen vrouwen op een respectvolle en liefdevolle wijze op alternatieven voor een abortus."

Onlangs schortte de stichting acties bij abortusklinieken op omdat vrijwilligers zijn bedreigd en agressief bejegend. De acties worden weer hervat als er meer duidelijkheid is over de veiligheid van de medewerkers.

Reacties

A
Pia, Dood´66.... neemt het voortouw in de LEUGEN, er zijn geen bufferzones rondom offerplaatsen van de hel.

Als kinderen van God staan we met rechte ruggen bij deze `poorten van de hel` (Mat. 16´18) om de Liefde van Jezus uit te dragen aan de draagmoeder, verwekker en ongeborene, en alle betrokkenen.

ShalomREAGEER
Mijn standpunt hangt natuurlijk af van de grootte van de bufferzone. 100 meter zou ik een redelijke afstand vinden, een grotere zone zou m.i. neerkomen op het onderdrukken van demonstratie en manifestatie vrijheid.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify