Nieuws

24 april 2019 door ANP | CIDI | NOS

VVD, D66, PvdA en SGP pleiten voor inreisverbod christelijke haatprediker

Een extremistische christelijke prediker uit de Amerikaanse staat Arizona moet niet worden toegelaten in Nederland. Dat vinden onder andere de PvdA, VVD, D66 en SGP, meldt het ANP. Steven Anderson, die vindt dat alle homo's, lesbiennes en transgenders moeten worden geëxecuteerd, wil op 23 mei een bezoek brengen aan Nederland.

Homobelangenorganisatie COC deed dinsdag al een oproep om Steven Anderson bij de grens te weren, en vindt steun bij PvdA-Kamerleden Kirsten van den Hul en Lilianne Ploumen en VVD'er Dilan Yesilgöz. "Hij heeft wat ons betreft niets te zoeken in Nederland," twittert de VVD-politica.

Ook het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) roept staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid op om de haatprediker de toegang tot Nederland te weigeren. Hij predikt bijvoorbeeld dat de ‘echte Holocaust’ pas zal plaatsvinden als de Joden Jezus niet accepteren als de Messias. “Het echte brandoffer gaat plaatsvinden als al die Joden, die niet in Jezus Christus geloven, voor eeuwig naar de hel gaan. Dat is de oven waar ze zich zorgen om moeten maken.”

Na de aanslag in 2016 op een homoclub in de Amerikaanse staat Florida, die aan 49 mensen het leven kostte, was Anderson verheugd. Hij maakte de slachtoffers uit voor 'pedofielen' en vond het jammer dat er niet meer doden waren gevallen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een land Anderson de deur wijst. In 2016 zette Botswana de man het land uit nadat hij in een interview had opgeroepen tot de executie van lhbt-mensen. Ook in het Verenigd Koninkrijk is Anderson niet welkom.

In een reactie liet de prediker zelf overigens weten niet onder de indruk te zijn. 

Reacties

En Nederland haalt zo'n kerel binnen?? Wie is trouwens de "gastheer"??
REAGEER
A
Ik mis in de rij de CU om te pleiten voor een inreisverbod
REAGEER
D
Ik mis de reactie van het CDA. Hoe kun je het evangelie gebruiken als de goede boodschap liefde naar je naaste de opdracht is
REAGEER
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify