Nieuws

25 april 2019 door Patrick Simons

Christelijke haatprediker niet onder de indruk: "Waar zijn ze bang voor? De waarheid?"

Gisteren ontstond er flink wat weerstand tegen de komst van haatprediker Steven Anderson naar Nederland. De Amerikaanse voorganger is behoorlijk omstreden vanwege uitspraken over homoseksualiteit, abortus en de Holocaust.

Nadat COC al een oproep deed om Anderson te weren uit Nederland, lieten meerdere partijen uit de Tweede Kamer weten dat ze ook tegen de komst van Anderson zijn. VVD, D66, PvdA en SGP pleitten ook voor een inreisverbod. De NOS kreeg de prediker zelf aan de telefoon en hij bleek niet onder de indruk. "Ze gaan hun gang maar. Ik weet niet waar ze bang voor zijn. Misschien voor de waarheid?"

Overigens werd hem al eerder de toegang tot diverse landen ontzegd. Dat deert hem overigens niet. Sterker nog: hij zegt er van te profiteren. "Toen Zuid-Afrika mij de toegang ontzegde, verdrievoudigde mijn online publiek in dat land. Als ik ergens niet binnenkomt, zijn er nog tientallen landen waar ik wel heen kan. En anders bereik ik mijn publiek wel vanuit Tempe, Arizona."

Lees ook: VVD, D66, PvdA en SGP pleiten voor inreisverbod christelijke haatprediker.

Reacties

Ik weet ook niet waar ze bang voor zijn. Wat mij betreft reist die man overal heen waar hij maar wil om de dingen te vertellen die hij blijkbaar belangrijk vindt. Ik zie geen probleem. Niemand hoeft toch te komen luisteren?
Nodig 'm dan gerust uit, Kees. Het zou me overigens niet verwonderen dat deze kerel zijn tienduizenden verslaat in Nederland. Ik zou ze de kost niet willen geven, de gelovigen die het diep in hun hart eens zijn met deze liefdeloze dwaalleraar. Wie heeft 'm trouwens uitgenodigd?
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify