Uganda

Nieuws

15 april 2019 door Patrick Goede

Moslims ranselen christen af omdat hij niet meer naar de moskee gaat

Sheikh Hassan Podo, een 28-jarige imam die zich onlangs bekeerde tot het christendom is afgeranseld door familieleden in Uganda. Het feit dat hij al drie weken niet meer naar de moskee was geweest en gespot werd toen hij een kerk binnenging zorgden voor grote woede bij zijn familie. Blog God Reports brengt hierover verslag uit. 

Slechts 12 procent van de bevolking van Uganda is moslim maar het gaat hierbij wel vaak om radicale aanhangers van de islam. Sheikh Hassan Podo was afgelopen februari tot geloof gekomen. Een tijdje kon hij zijn bekering nog geheim houden maar toen zijn familie hem ermee confronteerde en stevig ondervroeg bekende Podo kleur. "Zonder dat ze mij uit lieten praten begonnen mijn broers mij te omsingelen met stokken. Het was moeilijk om te ontsnappen," vertelt Podo.

Zijn vrouw en kinderen vluchtten naar het huis van een christelijke buurvrouw. Podo wordt even later bewusteloos op de straat gevonden door een buurtbewoner en naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft een grote hoofdwond. Na twee dagen werd Sheikh Hassan ontslagen uit het ziekenhuis en naar het huis van de pastor gebracht die hem het evangelie had uitgelegd. Uiteindelijk is Podo herenigd met zijn vrouw en kinderen en bevinden ze zich nu op een onbekende locatie.

Reacties

F
Voor de geïnteresseerden onder ons die meer willen weten over wat de politieke kant van de islam inhoudt, heb ik een aantal linkjes toegevoegd die je op weg kunnen helpen in je eigen onderzoek.

https://www.cspii.org/nl/

https://www.politicalislam.com/about/

https://www.thereligionofpeace.com/

Bill Warner, PhD: The Impact of Islam on Christianity

https://www.youtube.com/watch?v=NxLa-5gy9pYREAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify