stal

Nieuws

08 april 2019 door Patrick Goede

Verzorgingstehuis aangeklaagd nadat ouderen betekenis van Kerst doorvertelden

In Michigan zijn de gemoederen weer eens hoog opgelopen in een verzorgingstehuis. The First Liberty Institute, een firma gespecialiseerd in het verdedigen van godsdienstvrijheid heeft het Michigan Health Institute aangeklaagd nadat twee bejaarden werden aangespoord om het kerstverhaal niet door te vertellen aan jonge kinderen. Dat laat de Christian Post optekenen.

Het voorval vond afgelopen december al plaats maar pas deze week werd er aangifte gedaan. Terwijl jonge kinderen uitleg kregen van bewoonster Wilma Wells over de aanleiding van Kerst, vroeg een leraar haar naar verluidt om hiermee te stoppen. 

Toen een andere bewoonster, Joan Wilson, "A Charlie Brown Christmas" aan de kinderen voorlas, besloot de leraar om te vertrekken. Precies op het moment dat ze aan de hand van het verhaal wilde uitleggen wat het kerstverhaal inhield. Zo beweert The Liberty Institute. 

Het is niet het eerste geval waarin de staat het met de kerk aan de stok krijgt als het gaat om "A Charlie Brown Christmas". Het verhaal werd eerder al door een school niet geschikt gevonden omdat er een Bijbeltekst in voor kwam. Dit werd toen door de rechter teruggedraaid. 

Het lijken wederom voorbeelden te zijn van de strijd tussen de (doorgeslagen) politieke correctheid van de Democraten en de verontwaardiging van de conservatieve Republikeinen. 

Reacties

Dat ga je hier natuurlijk ook krijgen. Zeker wanneer partijen als de CU blijven wegkijken als het gaat om de problemen met grootschalige immigratie van moslims. De vrijheid neemt hand over hand af. En dan straks 4 mei ... maar inmiddels moeten synagoges worden bewaakt. Hoe teleurgesteld zouden de families van gevallen bevrijders zijn? Wij verkwanselen waar zij voor stierven...
Willem F, wat is de link van jouw reactie met het persbericht in kwestie? Wat verkwanselen wij? Je vergeet één ding: dat de secularisatie ook keihard toeslaat onder Europese Mohammedaanse jongeren. Ze gaan niet of nauwelijks nog naar de moskee tenzij dan op de feestdagen, net zoals het Rooms-katholicisme enkele jaren geleden. De oudere migranten willen in rust en vrede leven, de kinderen en kleinkinderen zien opgroeien, gezond zijn, een dak boven hun hoofd... Demoniseren heeft heus geen zin...
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify