World Congress of Families

Nieuws

01 april 2019 door ANP | Nederlands Dagblad

Tienduizenden mensen in protestmars tegen conservatief congres; Van der Staaij verbaasd

Tienduizenden mensen liepen zaterdag in de Italiaanse stad Verona mee in een protestmars tegen de omstreden bijeenkomst van de zeer conservatieve christelijke beweging World Congress of Families (WCF), meldt het ANP.

Een internationale stoet van feministen en lhbt-activisten uit verschillende Europese landen vulde de straten van het stadscentrum om hun verzet tegen de conservatieve denkbeelden van de beweging te uiten.

Het WCF betoogt onder meer dat het gezin de enige geaccepteerde samenlevingsvorm is en verzet zich fel tegen homoseksualiteit en het homohuwelijk. Ook strijdt de van oorsprong Amerikaanse organisatie voor een wereldwijd verbod op abortus.

Ook SGP-leider Kees van der Staaij was op het congres aanwezig. Hij waarschuwde tegen het meerouderschap. Tegenover het Nederlands Dagblad laat de christenpoliticus weten dat hij de sfeer als "behoorlijk grimmig" ervaart. "Tien jaar geleden vond in Amsterdam hetzelfde congres plaats, maar vergeleken met toen zijn de reacties nu tien keer zo scherp. Ik heb me verbaasd over alle commotie en uitzonderlijke veiligheidsmaatregelen."

Volgens Van der Staaij dreigen klassieke standpunten over het gezin steeds verder gecriminaliseerd te worden. "Ik vind het jammer dat opkomen voor de belangen van het natuurlijke gezin alleen als iets orthodox-christelijks wordt weggezet. Dat doet geen recht aan conservatieve opvattingen die niet per se geworteld zijn in een geloofsopvatting maar die uitgaan van de natuurlijke ordening."

Lees het volledige interview in het Nederlands Dagblad. Lees ook: Kees van der Staaij waarschuwt in buitenland voor nieuw Nederlands ‘exportproduct’: het meerouderschap/

Reacties

"brave new world" van A. Huxley, beschrijft o.a. dat "vader en moeder" een soort vloek zijn; niet meer bruikbaar als woord, en als duiding van een relatie/huwelijk.

Zijn boekje (uit 1934!) krijgt meer en meer realiteitswaarde.
REAGEER
K
Van der Staaij heeft het over de natuurlijke ordening. Die is door Darwin uitstekend beschreven.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify