Hans Eschbach

Nieuws

29 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Oud-directeur Evangelisch Werkverband Hans Eschbach (70) overleden

Afgelopen dinsdag is ds. Hans Eschbach op 70-jarige leeftijd overleden. De oud-directeur van het Evangelisch Werkverband kreeg vorig jaar te horen dat hij een inoperabele tumor aan de alvleesklier heeft. Dankzij een goede palliatieve behandeling kon hij gedeeltelijk nog functioneren.

Over zijn ziekte zei Hans: "Het is verdrietig dat ik al mijn verantwoordelijkheden moest neerleggen. Met veel vreugde heb ik de HEER altijd mogen dienen. Nu mag ik mij voorbereiden op de reis naar het Vaderhuis. Het is een spannende en soms moeilijke reis, maar met een heldere bestemming. Als er één ding duidelijk is over het leven na dit leven is het wel, dat wij mogen zijn, waar Jezus is. Dat kan dus alleen maar goed zijn."

Eschbach werkte tien jaar als jongerenevangelist voor de christelijke jongerenorganisatie Youth for Christ. Hij woonde ook een paar jaar in Denemarken en was verantwoordelijk voor de oprichting van YfC Denemarken. Tegelijkertijd studeerde hij theologie. Na zijn periode bij de jongerenorganisatie was 20 jaar werkzaam als predikant in Enschede, Nootdorp, Aalsmeer en Spijkenisse.

In maart 1995 werd mede op initiatief van Eschbach het Evangelisch Werkverband (EW). In mei van dat jaar kwamen zij naar buiten met het Evangelisch Manifest waarin ze uitdrukking gaven aan de hoop voor opleving voor de kerk van Nederland. De kernpunten van het Evangelisch Manifest werden verder uitgewerkt in de door Eschbach geredigeerde bundel Vurig verlangen. Eschbach trad per 1 september 2011 terug als directeur van het EW.

Onlangs kwam zijn laatste boek ‘Gevangen en toch vrij’ uit bij de IBB. In het boek schrijft hij over de avonturen van Paulus in Filippi, maar ook over een aantal van zijn eigen avonturen. Ook schreef hij via zijn Facebookpagina inspirerende blogs om zijn laatste reis op weg naar de hemel te beschrijven. In zijn laatste blog schreef Hans: "Eén ding is zeker: dat ik doodga. Daar ben ik niet de enige in, alleen lijkt mijn sterven aanstaande. Mijn lichaamskrachten worden minder. Toch geloof ik met heel mijn hart, dat dit niet het einde is. 

Op het moment dat ik overlijd ga ik ‘over lijden heen’ van de huidige werkelijkheid van ruimte en tijd naar dat onbekende land: Gods Koninkrijk, waar bijvoorbeeld de dimensie van de tijd niet meer bestaat. Waar God ‘alles en in allen’ is. Waar eeuwig leven is.
Gods Koninkrijk: een plaats die er is, waar we soms iets van bespeuren, de kracht van ervaren. Maar die toch onbekend terrein blijft."

In zijn laatste Facebookpost deelde Hans deze video:

Lees ook: Deze inspirerende boodschap deelde de onlangs overleden Hans Eschbach in zijn laatste blog.

Reacties

T
Hans was een echte christen ! Hij rustte in vrede. Prijs de Heer want Hij is goed ????
REAGEER
A
Vertroosting en sterkte voor de nabestaanden, Hans was een geleid kind van God en ons voorbeeld tot Jezus terugkomt en we Hans volgen. 1Tess. 4: 13

Shabbat Shalom
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify