Hans Eschbach

Dagelijks leven

29 maart 2019 door Rik Bokelman

Deze inspirerende boodschap deelde de onlangs overleden Hans Eschbach in zijn laatste blog

"Ik zit hier achter m’n PC na te denken over wat komen gaat. Eén ding is zeker: dat ik doodga." Dat schrijft Ds. Hans Eschbach, die lijdt aan kanker, in een ontroerende post op zijn Facebookpagina. "Mijn lichaamskrachten worden minder. Toch geloof ik met heel mijn hart, dat dit niet het einde is."

"Er is een TV serie over het leven van Michelangelo, die de Sixtijnse kapel beschilderde. Prachtig is zijn werk over de schepping van de mens: die uitgestoken hand van de Vader. Let op die rode mantel achter de Vader: is dat de vorm van een hart? Zou je kunnen zeggen: God werkt vanuit een hart vol liefde en nodigt mij uit om thuis te komen?"

"Hoe zou je dat ‘thuis komen’ kunnen zien? De Bijbel heeft het erover in 2 Korintiërs 5 en zegt, ‘dat wanneer onze aardse tent, het lichaam waarin wij wonen, wordt afgebroken, we van God een woning krijgen: een eeuwige, niet door mensenhanden gemaakte woning in de hemel’. Op het moment dat ik overlijd ga ik ‘over lijden heen’ van de huidige werkelijkheid van ruimte en tijd naar dat onbekende land: Gods Koninkrijk, waar bijvoorbeeld de dimensie van de tijd niet meer bestaat. Waar God ‘alles en in allen’ is. Waar eeuwig leven is."

"Gods Koninkrijk: een plaats die er is, waar we soms iets van bespeuren, de kracht van ervaren. Maar die toch onbekend terrein blijft. Om die werkelijkheid te ervaren zouden er meerdere dimensies moeten zijn. In de fysica houdt men daar rekening mee.
Zou je het kunnen vergelijken met mensen die een dubbel paspoort hebben? Zoals dat Turkse kind, dat in Nederland geboren werd, nog nooit in Turkije is geweest, maar wel een Turks paspoort heeft, met bepaalde rechten. Waar hij alleen (nog) geen gebruik van maakt."

"Ik zag wonderen van God en teleurstellingen als zo’n wonder uitbleef."

"Ik ben Nederlander van geboorte, maar werd ook burger van het Koninkrijk van God door wedergeboorte. Een dubbele nationaliteit. Hoe werkte dat? Als puber kwam ik in contact met enthousiaste jongeren, die gelovig waren. Zij vertelden me over Gods liefde en uitgestoken hand. Het werd een zoektocht met duizend vragen. Maar op een dag ben ik op m’n knieën gegaan en heb ik mijn leven aan Jezus toevertrouwd: Heer, U bent de Koning van mijn leven! Dat was de dag van mijn ‘wedergeboorte’. Een nieuw begin."

"Toen begon ik de dimensie van Gods Koninkrijk te ontdekken. Ontdekte, dat je met dat paspoort vrije toegang hebt tot God, de Vader. Maar alles was ‘ten dele’. Niet altijd begreep ik waarom dingen gebeurden zoals ze gebeurden. Ik zag wonderen van God en teleurstellingen als zo’n wonder uitbleef. Ik zag bevrijding van de macht van de zonde door het offer van Jezus, maar ook dat de gevolgen van de zonde niet zomaar verdwenen. Dat we leven in een gebroken werkelijkheid."

"Ik ga sterven, verhuizen. Moet dit aardse loslaten. Dat is moeilijk en verdrietig."

"Vandaag las ik Efeziërs 2: 6: ‘Omdat God zo barmhartig is, omdat de liefde die Hij voor ons heeft opgevat zo groot is, heeft Hij ons, die dood waren door onze zonden, samen met Christus levend gemaakt en ons een plaats gegeven in de hemel’! Ik ga sterven, verhuizen. Moet dit aardse loslaten. Dat is moeilijk en verdrietig. Ook voor mijn vrouw en familie."

"Maar ik mag ook die andere werkelijkheid binnengaan! Wat ik tot nu toe ten dele mocht ervaren van Gods kracht en liefde wordt nu ten volle kenbaar. Ik zal ontwaken in de dimensie van Gods rijk. Ik hoef niet langer te leven in een ‘aardse tent’, die steeds krakkemikkiger wordt maar in het prachtige huis van Vader! Met een hart vol liefde steekt Hij Zijn hand naar mij – en jou – uit en zegt: ‘Kom maar, welkom thuis’."

Reacties

L
Wow!! Krachtig hoor!!
REAGEER
A
Beste Hans, hier zeg ik met heel mijn hart 'amen' op.

Als hier jouw werk op aarde is gedaan,kom je door genade veilig aan 's hemels kust aan.In Christus verbonden
REAGEER
P
Het rentmeesterschap los laten zal de enigste strijd zijn om naar Zijn heerlijkheid te gaan, maar laat het duidelijk zijn dat het door God gegeven is en Hij neemt het terug voor de toegang tot Zijn heerlijkheid.
REAGEER
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher