Nieuws

20 maart 2019 door Patrick Goede

Evangelist bidt voor Braziliaanse president Bolsonaro: "Heer, richt hem op"

Meerdere evangelisten, bazen van grote bedrijven en gemeenschapsleiders hebben in een gezamenlijke ontmoeting voor president Bolsonaro van Brazilië gebeden, dat meldt CBN.

Onder hen tv-evangelisten Pat Robertson en Reinhard Bonnke. Pat Robertson bad de zegen van de Heilige Geest over Bolsonaro uit en vroeg de Heer om wijsheid en leiding: "Heer richt hem op. Bescherm hem voor kwaad en gebruik hem op een machtige manier in de komende jaren."

Bescherming lijkt de Braziliaanse president goed te kunnen gebruiken. Tijdens zijn campagne werd hij namelijk neergestoken met een mes. In januari moest Bolsonaro nog geopereerd worden naar aanleiding van dit voorval. 

De evangelisten delen naast hun geloof ook de conservatieve waarden met president Bolsonaro op het gebied van de strijd tegen abortus en hun steun voor Israël.

Het NRC meldde eerder deze maand nog dat de start van het presidentschap van Bolsonaro gepaard ging met schandalen en blunders. Zo zou Bolsonaro in zijn strijd tegen corruptie tegenslag ondervinden en in de aanloop naar de verkiezingen de militaire dictatuur in het land bejubeld hebben. Zo zei hij onder meer dat "democratie en vrijheid alleen bestaan als de strijdkrachten dat willen".

Of hiermee de strijdkrachten van de hemelse gewesten bedoeld werden is niet duidelijk. Er is in ieder geval voor hem gebeden. 

Reacties

Als ik dit artikel zo op me in laat werken, komt de vraag in me op hoeveel verder het inzicht en de daden van deze 'mannen van geloof' nog kan wegdrijven van het Evangelie van het Koninkrijk Gods.

Wat een getuigenis van misleiding: Impliciet het kwade, goed noemen en er dan óók nog een zegen van God over vragen!

Moge de de Heilige Geest hun de ogen openen, zodat ze zich kunnen bekeren van hun dwaalwegen....

Tenminste, als hun zucht naar eer van mensen hen niet in de weg staat!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify