misbruik

Nieuws

22 februari 2019 door Reformatorisch Dagblad

Paus Franciscus komt met harde maatregelen om misbruik in toekomst te voorkomen

Paus Franciscus heeft een duidelijk statement gemaakt bij de opening van de ‘misbruikconferentie’ in het Vaticaan, meldt het Reformatorisch Dagblad.

De paus heeft 21 richtlijnen opgesteld en verspreidde die onder 200 deelnemers van de top in het vaticaan. Drie punten die eruit springen: verplichte melding van misbruikgevallen bij de wereldlijke autoriteiten, een psychologische test voor mensen die priester willen worden en de verhoging van de huwbare leeftijd voor meisjes binnen het kerkrecht.

Franciscus wil niet slechts vergaderen, maar ook concrete resultaten. "Het volk van God –de leden van de Rooms-Katholieke Kerk– wil concrete maatregelen”, zei de paus tijdens zijn openingsspeech.

Concreet
Het RD beschrijft dat de paus hiermee duidelijk zijn wil oplegt en dat het vrij uniek is dat de documenten zo concreet zijn. Franciscus heeft tevens gezegd dat er een stappenplan wordt opgesteld waarbij je stap voor stap instructies krijgt wat je moet doen als misbruik gemeld wordt. Zo moet er een speciaal protocol komen als een bisschop verdachte is.

Een opvallend punt dat ontbreekt op de lijst, is een speciale, onafhankelijke rechtbank binnen de Rooms-Katholieke kerk. Dat was een verzoek van de belangengroepen.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Reacties

B
"Het Vaticaan is de grootste homo-club ter wereld, vermits 80% van zijn geestelijken – prelaten, kardinalen, bisschoppen inbegrepen, er actieve of verdrongen homoseksuelen zijn"

citaat uit het boek Sodoma volgens http://www.katholiekforum.net/2019/02/17/sodoma-een-homo-pamflet-tegen-de-kerk/

Dat wordt daar dan deels afgezwakt en bestreden, maar boek is besteld en ik kom er op terug.

Vreselijk in elk geval, in welk % dan ook, opheffen die bende, nalv. alle info van 2000 jaar RK ellende.

Shalom voor de vele beschadigde mensen,

Ben Kok jchp.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher