Willem Ouweneel

Nieuws

15 februari 2019 door Uitgeverij Gideon

Willem Ouweneel schrijft over het Israël van God

Uitgeverij Gideon publiceert een nieuwe monumentale uitgave van dr. Willem J. Ouweneel: ‘Het Israël van God’. Het lijvige werk is een supplement op zijn twaalfdelige Evangelisch-Dogmatische reeks en omvat een ontwerp van een Israëltheologie, dat is een christelijke leer aangaande Israël.

De auteur bespreekt de oorsprong, de plaats, de betekenis, het karakter, het doel en de toekomst van het volk Israël, zoals die geleerd worden in het Oude én het Nieuwe Testament. De kerk heeft Gods plan met het volk Israël in de loop der eeuwen vaak niet begrepen. Met name de (nog altijd) wijdverbreide vervangingsleer (‘De christelijke kerk heeft als volk van God op aarde de facto de plaats van Israël ingenomen’) heeft Israël naar de kantlijn van de christelijke theologie geschoven. Juist deze misvatting wordt in dit boek op heldere wijze weerlegd.

Daarnaast bespreekt de auteur de relatie tussen Jezus en de Joden, de plaats van Israël in het Nieuwe Testament, de relatie tussen Kerk en Israël, het lijden van Israël, het huidige Israël en de Palestijnen, de verschillende visies op Israël in de eindtijd en het komende Messiaanse rijk. Heeft Israël afgedaan als volk van God of is er een huidig en toekomstig plan van God, niet slechts met individuele Joden, maar met Israël als volk, in zijn eigen land?

‘Het Israël van God’ is de eerste uitgave van het label Gideon Academic, waarmee Uitgeverij Gideon een structurele bijdrage hoopt te gaan leveren aan een gedegen theologische doordenking van het evangelisch gedachtegoed.

Op zaterdag 16 februari a.s. zal het symbolische eerste exemplaar van het boek aan de auteur worden overhandigd tijdens een lezing die hij geeft in het Israëlcentrum in Nijkerk (10.00-12.15 uur, Henri Nouwenstraat 34, Nijkerk).

Klik hier voor meer informatie over de lezing.

Reacties

Het zou heel fijn zijn als iemand nu eens een boek zou schrijven dat geheel objectief is, dat niet vol staat met op de mens gerichte wijsheid, dat niet de zoveelste 'preek voor eigen parochie' is, en waarvan de Auteur in staat is dynamisch antwoord te geven, op elke vraag die bij het lezen in het oprecht zoekende hart opkomt.

O, wacht! Zo'n boek ís er: de Bijbel.

Maar dan moet je het wel ontvangen uit de hand van de Schrijver zelf, zodat Hij zijn zegel er op kan zetten. Er is namelijk veel namaak in omloop.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher