China

Nieuws

14 februari 2019 door Redactie

China: Dove man wordt wonderbaarlijk genezen door Jezus

In oktober 2018 voerde broeder James een outreach uit bij een onbereikte Tibetaanse volkengroep in China. Daar woonde een groep met minder dan tien bekende gelovigen. GodReports schrijft over een ontmoeting met een dove man.

"We deden een basis discipelschap met een groep lokale gelovigen", vertelt broeder James. "We probeerden hen fundamentele basisprincipes te leren over het volgen van Jezus en het horen van zijn stem."

Broeder James en de andere discipelen stapten in een busje en besloten dat ze drie of vier dagen naar het noordwesten zouden rijden. "Als we bij een kruispunt kwamen, vroegen we de Heilige Geest welke kant we op moesten gaan."

Oudere man
Ze stopten onderweg, hielden van mensen, namen foto's en hingen de toerist uit. "We waren op zoek naar manieren om mensen te zegenen. We kwamen uit bij een dorp." Broeder James ontmoette daar een oudere man en probeerde een gesprek met hem aan te knopen.

"Hallo, ik ben James. Hoe gaat het met je? Wat is je naam?"

Er was geen reactie.

Broeder James probeerde verschillende keren om met de man te communiceren, maar hij kreeg slechts stilte.

Eindelijk zeiden de dorpelingen in de buurt: "Hij is doof. Hij kan je niet horen."

Tempel
Broeder James dacht even na: 'Ik ben een tempel van de Heilige Geest. Hij is doof, dus ik kan bidden en Jezus kan ervoor zorgen dat hij weer kan horen. Het staat in het boek Handelingen'.

Ze baden een keer voor de oren van de man en er leek een lichte verbetering te zijn. Ze baden een tweede keer voor zijn oren. Broeder James knipte met zijn vingers langs de oren van de man. "Is er een verandering?" vroeg hij. De man knikte een beetje, met een vragende blik in zijn ogen, alsof hij wilde zeggen dat er een geleidelijke verbetering was.

Na zo'n 5 tot 10 minuten bleef het kleine team bidden en God antwoordde. Het gehoor van de man was volledig hersteld!

Wees
Dus besloot broeder James om het gesprek opnieuw te starten.

"Hallo, ik ben James. Hoe gaat het met je? Kom je uit dit dorp?"

"Nee, ik kom hier niet vandaan", antwoordde de man. "Toen ik jong was stierven mijn ouders en ik werd als wees naar dit dorp gebracht."

"Wel, de Schepper God waar we net tegen hebben gebeden om je oren te genezen is eigenlijk een Vader. Hij adopteert wezen."

Familie van God
Het team vertelde dat je geadopteerd wordt in de familie van God en wat het betekende in hun eigen leven. Na zorgvuldig naar hen te hebben geluisterd, zei de voormalig dove man: "Ja, ik wil ook door God de Vader worden geadopteerd."

Hij bad om Jezus te ontvangen als zijn Redder en Heer en werd opnieuw geboren!

Reacties

L
Geweldig!!!!! Amen!Amen!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify