Gert-Jan Segers

Nieuws

18 januari 2019 door Jinek

Terugkijken: Gert-Jan Segers legt uit waarom Jodenhaat harder moet worden aangepakt

Fractievoorzitter Gert-Jan Segers (Christenunie) en kamerlid Dilan Yesilgoz-Zegerius (VVD) vinden het genoeg geweest met het antisemitisme in onze samenleving. Dit gebeurt namelijk nog iedere dag, vertellen zij bij Jinek. "Als we Joden geen veiligheid kunnen bieden, is er iets stuk in onze samenleving," aldus Segers.

Bekijk het volledige gesprek:

Reacties

Waarom is de CU dan voor allerlei 'pardonnen' en grenzen-open-beleid? Want het merendeel van wat dagelijks (!) ons land binnenkomt, is afkomstig uit landen die negatief over Joden denken. Dweilen met de kraan open, dus. Ik zou zeggen: CU, maak nu eens WERK van dit verhaal. En laat het percentage christenen stijgen ipv moslims. Dat helpt pas echt.
Ik vraag me af welk percentage van de immigrantenstroom moslim dan wel christen is. Dat is in iedere berichtgeving nog steeds onderbelicht.

Jean Marc.
De oplossing is volgens Segers: "onderwijs, onderwijs, onderwijs". Verder willen ze meer meldingen als antisemitisme registreren en ook zwaarder bestraffen, wat dat met een rechtsstaat te maken heeft, ontgaat mij. Ik hoor deze oplossing al zo'n 40 jaar, elk jaar is er wel een Joodse belangenorganisatie die deze aanbevelingen in een rapport zet, dit jaar hebben ze Segers en Yesilgoz voor hun karretje weten te spannen. Misschien komen problemen van meerderheids-Nederlanders ook een keer in een rapport, of doen die er niet toe?
REAGEER
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify