asia bibi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 januari 2019 door Redactie

Meer dan 500 Pakistaanse imams ondertekenen verklaring om Asia Bibi te steunen

Meer dan 500 vooraanstaande moslimleiders in Pakistan hebben een verklaring ondertekend waarin zij de islamitische terreur aanklagen. Ze betuigen tevens hun steun aan de vrijlating van Asia Bibi. Dat meldt Faithwire.

De zogenoemde ‘Islamabad-verklaring’ werd afgelopen weekend ondertekend tijdens de 'Seerat-e-Rehmat-ul-Alameen (SAW) conferentie'.

Afkeuring
Het doel is om een einde te maken aan het barbaarse geweld dat in de naam van de islamitische religie is gepleegd. De leiders hebben hun afkeuring geuit over het feit dat er moslims zijn die hun religie gebruiken om geweld tegen minderheden aan te moedigen. 

Vrijgesproken 
Daarnaast is ook Asia Bibi in de verklaring genoemd. Bibi is een christelijke moeder die onlangs is vrijgesproken van valse beschuldigingen van godslastering. De moslimleiders spoorden het Hooggerechtshof aan om het laatste beroep tegen haar veroordeling als een prioriteit te regelen. 

Wie is Asia Bibi ook alweer? (Tekst: SDOK)
Asia Bibi werkte samen met tien moslimvrouwen op het land en bood de andere vrouwen water aan. Die weigerden omdat dit door een christen was aangeraakt en daardoor onrein zou zijn. Asia zei toen: “Ik geloof in Jezus Christus, die voor de zonden van de mensheid aan het kruis stierf. Wat deed jullie profeet Mohammed om de mensheid te redden?”

Asia Bibi zat sinds 2009 in de cel. Op 7 november 2010 werd ze veroordeeld tot de dood door ophanging vanwege ‘blasfemie tegen de profeet Mohammed’.

Op 31 oktober 2018 werd Asia Bibi vrijgesproken. Na hevige protesten van fanatieke moslims uit Pakistan, heeft de regering aangegeven de zaak te willen herzien. Dat zou betekenen dat Asia Bibi voorlopig vast blijft zitten. Toch werd Asia Bibi vrijgelaten en naar een onbekende, veilige plaats gebracht.  


Asia Bibi
- Waarom het niet verstandig is om Asia Bibi naar Nederland te halen
- Open Doors verspreidt noodoproep tot gebed voor Asia Bibi
- Asia Bibi neemt het op voor Pakistan en blasfemiewet: "Mes in de rug"
- Pakistaanse premier: Asia Bibi is veilig
- Asia Bibi herenigd met familie in Canada!
Meer over Asia Bibi »

Reacties

Fantastisch nieuws! DANK U, HEER!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen