Paul Blokhuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 december 2018 door ANP

Staatssecretaris ChristenUnie onder vuur vanwege abortuskwestie

D66 en VVD drijven ChristenUnie-staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) in het nauw in een meningsverschil over een christelijke vraagbaak voor ongewenst zwangere vrouwen, laat het ANP weten. Als Siriz blijft deelnemen aan campagnes tegen abortus, dan moet Blokhuis de subsidie stopzetten, stellen de beide regeringspartijen. Ze willen dat de Tweede Kamer dat onderstreept en hebben daarvoor genoeg partijen achter zich.

VVD en D66 twijfelen al langer of Siriz niet stiekem probeert vrouwen ervan te weerhouden hun zwangerschap af te breken. De twee coalitiepartners wilden Blokhuis de kans geven regels op te stellen om te verzekeren dat de hulporganisatie zwangeren onpartijdig advies geeft. Maar de medewerking van Siriz aan een anti-abortuscampagne heeft hun woede gewekt.

Blokhuis wil Siriz niet verbieden deel te nemen aan bijvoorbeeld de gewraakte Week van het Leven. Buiten hun advieswerk om zijn organisaties als Siriz volgens hem vrij om te doen en laten wat ze willen. Hij beloofde wel de zwangerenvraagbaak aan te spreken op haar deelname aan de anti-abortuscampagne.

Lees ook: Harde confrontatie dreigt in coalitie om kwestie Siriz. Rik en Dick bespraken de kwestie onlangs in de CIP Podcast: Ophef over vermeende partijdigheid Siriz: zijn hun adviezen wel of niet neutraal?

Reacties

A
Politiek en neutraliteit bestaat niet. De grondwet geeft zelfs de vrijheid niet neutraal te zijn, dus diversiteit!

Het FIOM, Huisartsen, Siriz, en Schreeuw on Leven staan op gelijke voet in hun niet neutraal zijn.

Subsidiëren van de dood is goddeloos, liefdeloos, en verbreekt de samenleving.

Shalom
T
Hoe durven de VVD en D’66 de propageerders van de dood ( de abortuslobby ) neutraal te noemen ??

Hoe erg is Nederland afgezakt naar de doodscultuur ? Waarom neemt de CU geen duidelijk standpunt in ? De kop zou moeten luiden : VVD en D’66 in ernstige problemen omdat de CU een standpunt voor het Leven inneemt !!
Dag Theo, Nog steeds dezelfde? Een hartelijke groet, na een lange tijd!
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.