app

Mooi

07 december 2018 door Shehera Vega Sánchez

Deze bijzondere App maakt dat dove kinderen beter kunnen leren lezen

Uit moderne technologie kunnen de mooiste producten voortkomen, zoals de StorySign app. Een app speciaal gemaakt voor dove en slechthorende kinderen. Met behulp van Artificial Intelligence helpt de app deze kinderen namelijk om te leren lezen, daarbij kan de app hen ook voorlezen. Vala van Me-To-We reisde af naar Lapland om het product te testen.

Intimiteit
In Lapland realiseerde de moeder van drie dat ouders en kinderen wat missen als ze niet samen kunnen lezen. "Die intimiteit die ik wel altijd heb gehad met mijn kinderen en die heeft ons zoveel warmte en mooie herinneringen heeft gebracht", vertelt ze. "En hoeveel gezinnen dat eigenlijk missen."

"Want voor dove kinderen is er nog maar heel erg weinig hulp en erkenning, hun wereld is voor de meesten van ons totaal onbekend en vooral: onderbelicht. Terwijl 32 miljoen kinderen er toch echt teveel zijn om, hoe ironisch eigenlijk, niet gehoord te worden."

Verandering
Dankzij dit creatief stukje technologie komt daar hopelijk verandering in, zodat dove kinderen ook kunnen genieten van een voorleesverhaal.


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher