misbruik

Nieuws

07 december 2018 door Jeffrey Schipper

Invallen bij drie panden Jehova's Getuigen in onderzoek naar misbruik

De politie heeft vorige maand invallen gedaan in drie gebouwen van Jehova's Getuigen vanwege een onderzoek naar seksueel misbruik binnen de geloofsgemeenschap.

Volgens RTL Nieuws gaat het om invallen in het hoofdkantoor in Emmen en twee kerkgebouwen. Daarnaast zijn er vier woningen doorzocht. Het doel van de invallen op 19 november was het vinden van documenten over interne rechtszaken. 

Een vrouw, die naar eigen zeggen misbruikt is door een van de (oud)-leden van de Jehova's Getuigen, is blij dat de slachtoffers serieus worden genomen door zowel politie als justitie. "Wij zijn zo lang niet gehoord of hebben zelfs moeten zwijgen door de druk vanuit de Jehovah's Getuigen."

Het Openbaar Ministerie (OM) behandelt negen aangiftes van mensen die stellen misbruikt te zijn door leden of oud-leden van het kerkgenootschap. Het kerkgenootschap zou dat misbruik intern hebben afgehandeld en er vervolgens over hebben gezwegen. De Jehova's Getuigen berechten misbruikers intern. 

In augustus liet minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker weten dat justitie een strafrechtelijk onderzoek was begonnen naar seksueel misbruik binnen de geloofsgemeenschap.

Lees hier meer op de website van RTL Nieuws.

Reacties

T
Prima! Maar dan vind ik wel dat Justitie ingeval van zedenmisdrijven ook bij andere levensbeschouwelijke instellingen invallen moet bevelen. Justitie dient onpartijdig te zijn.
Thierry Bosch: ik begrijp je reactie niet. Er staat toch nergens dat justitie de Jehova's Getuigen viseert en andere genootschappen ontziet? Of zie ik dat verkeerd?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher