ziekenhuis

Mooi

26 november 2018 door Shehera Vega Sánchez

Duizenden komen bijeen om ziekenhuis Lelystad te 'omarmen'

Samen staan we sterker, zal de Lelystadse bevolking gedacht hebben. Duizenden mensen verzamelden zich namelijk afgelopen zondagmiddag bij het MC Zuiderzee ziekenhuis om te vechten voor het behoud van hun volwaardig streekziekenhuis. De grote mensenmassa omarmde het ziekenhuis als grootschalige statement, zo meldt de Leeuwarder courant.

Na een faillissement krijgt het ziekenhuis een doorstraat, maar voor acute verloskunde en spoedeisende hulp zal de Lelystadse gemeenschap uit moeten wijken nar Harderwijk, Sneek of Zwolle. En daar zijn de Lelystedelingen het niet mee eens.

"We laten via deze maatschappelijke druk merken hoe belangrijk het is om het ziekenhuis te behouden", legde woordvoerder van de actie, Sjaak Kruis uit. "Dit gebied telt 140.000 mensen. Het is gek dat daar straks geen volwaardig ziekenhuis meer voor is." Hand in hand en arm in arm stonden vormden de duizenden mensen uit protest een cirkel om het ziekenhuis.

Kruis: "Dat toont duidelijk aan dat er een collectief belang is!" Deze kwestie houdt ook veel christenen uit de omgeving bezig. "De SGP roept minister Bruno Bruins (Medische Zorg) op om alles op alles te zetten om in Flevoland te houden wat er was, dus ook spoedeisende hulp en acute verloskunde," aldus SGP-leider Kees van der Staaij onlangs.


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Reacties

H
Het probleem is dat er teveel ziekenhuiscapaciteit in ons land is. Dat is de oorzaak van de zwakke financiële positie van enkele ziekenhuizen, want overbodig. Daarnaast blijkt ook nu weer dat het bijeenvoegen van kleinere ziekenhuizen in een groot ziekenhuis, niet verstandig is geweest. De politiek denkt vaak: groot is mooi, want efficiënt. Dat blijkt steeds vaker een leugen. Maar ja, nu de zaak weer terugdraaien. Wie begint ermee?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher