Kees van der Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 november 2018 door ANP | Omroep Flevoland

Kees van der Staaij springt in de bres voor Urk

"De SGP roept minister Bruno Bruins (Medische Zorg) op om alles op alles te zetten om in Flevoland te houden wat er was, dus ook spoedeisende hulp en acute verloskunde. Van groot belang ook voor Urk!," laat SGP-leider Kees van der Staaij weten via Twitter.

De minister meldde dinsdagavond dat het niet mogelijk is om in Lelystad een ziekenhuis overeind te houden met volwaardige afdelingen spoedeisende hulp en acute verloskunde, meldt Omroep Flevoland. Op dit moment is in Lelystad alleen een spoedpost haalbaar. Dat geldt ook voor Noordoostpolder en Urk.

Error: could not load events

In Lelystad blijft alle huidige poliklinische zorg beschikbaar. Ook zullen er niet al te complexe operaties worden uitgevoerd. Volgens het plan komen in Lelystad en Emmeloord spoedposten waar overdag en 's avonds eenvoudig letsel behandeld kan worden, zoals breuken en snij- of schaafwonden.

Voor complexere spoedzorg moeten patiënten dan naar Almere, Sneek, Heerenveen, Zwolle of Harderwijk. De spoedposten blijven 's nachts gesloten.

Reacties

Het is een schande dat de regering zich niet inspant voor een goede en makkelijk bereikbare zorg in heel Nederland door zomaar gaten in het aanbod te laten vallen. Er moet een manier komen om te zorgen dat noodzakelijke ziekenhuisvoorzieningen niet door zorgverzekeraars en/of graaiende managers naar een faillissement worden gestuurd. Waar dat nu is gebeurd, moet er maar een zak geld in. Als we zo banken kunnen redden, dan ook ziekenhuizen.
S
Helemaal eens maar het lek moet natuurlijk wel gedicht worden (wat gaat er mis etc..). En verder: ondanks de stortvloed aan goed nieuws lijkt de spankracht van Nederland om voorzieningen overeind te houden kleiner en kleiner te worden. En over al dat goede nieuws gesproken: waren media daar voorheen ook niet eerlijker en evenwichtiger in?
H
Het probleem is dat er in Nederland zeker zeven ziekenhuizen te veel zijn. Nu zes, want Slotervaart gaat niet meer open. Daar komt bij dat er in Flevoland te weinig mensen wonen om een ziekenhuis met alle voorzieningen daar rendabel te houden. De zorg in Nederland kost elk jaar 100 miljard euro en deze prijs is stijgende. Daarnaast werken in de zorg meer dan een miljoen mensen. In deze sector moet dus eerder worden gesaneerd dan met nog meer geld uitgebreid. Ik weet, je maakt je met dit soort opmerkingen niet populair, maar wat wilt u dan?
Toon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.