Pat Robertson

Nieuws

19 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

Tv-evangelist vindt dat VS zaken moet blijven doen met Saoedi-Arabië

Veel Amerikanen waaronder veel evangelische leiders vinden dat de VS gewoon zaken moet blijven doen aan het Saudische regime. Ook nu het regime een journalist gemarteld heeft, vermoord en in stukken gehakt. Eén van de leiders die zich uitspreekt vóór een voortzetting van het huidige beleid is tv-evangelist Pat Robertson, meldt Vox.

Khashoggi verdween op 2 oktober toen hij op het consulaat het papierwerk wilde regelen om te kunnen trouwen. Volgens Turkije is hij in het gebouw gemarteld en vermoord, met medeweten van het Saudische regime. Maar de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman spreekt tegen dat Riyad achter Khashoggi's verdwijning zit.

Evangelist Robertson is oprichter van Christian Broadcasting Network (CBN). Hij onderstreept dat Saoedie-Arabië één van de belangrijkste bondgenoten van de VS is. Hij wijst het wahabisme, de radicale islamitische stroming waartoe de koninklijke Saoedische familie behoort, af. "Maar de deal die de Amerikanen met Saoedie-Arabië heeft gesloten levert Amerika veel banen en geld op," onderstreept hij. "Dat moet je niet willen opblazen."

De Amerikaanse president Donald Trump, die sinds hij in het Witte Huis zit tegen adviezen van veel experts in veel heeft geïnvesteerd in de handelsrelatie met Saoedi-Arabië, zegt te geloven dat de kroonprins niets met de zaak te maken heeft. Het feit dat Trump de claim van de kroonprins zonder voorbehoud zegt te geloven, leidde tot veel kritiek van Amerikaanse politici. 

Reacties

H
De moord op Khashoggi is een misdaad, maar we moeten beseffen dat deze Khashoggi zeker geen heilige was. Hij was een overtuigd islamist en vriend van niemand minder dan Osama bin Laden. Waarschijnlijk heeft hij met zijn (bin Laden's) misdaden ingestemd. Dat maakt hem dan tevens een vijand van de VS, ondanks dat de VS het nu voor hem op lijken te nemen. Verder mogen we niet vergeten dat Saoedi Arabië bezig is Jemen te vernietigen, met miljoenen doden als resultaat. Met zoveel slachtoffers, kijk je niet op eentje meer of minder. Toch?
REAGEER
Alles wat ik lees over de moord op Khashoggi is schokkend, met name door het verhaal dat een arts, een lijkschouwer, het verdoofde en door marteling verminkte lichaam uit elkaar ging snijden met een muziekje in zijn oren, terwijl Khashoggi nog ademde. Dieren in een slachthuis doodt men menselijker. Dat zoiets in een diplomatieke post plaats heeft gevonden, dat de martelteam bestond uit hoge functionarissen, maakt het allemaal nog erger. Wat zijn dat voor lui?
REAGEER
B
De fout zit in het willen hebben van verkeerde vrienden.

Alle landen hebben foute vrienden, maar er zijn nog wel gradaties, bevriend zijn met Hitler deed toch niet iedereen in de oorlog, of wel dan?

De economie heeft olie nodig, dus dan zit je echt fout, chanterende, afgoden dienende vrienden.

En de kerk gooit er de wijwaterkwast over heen, aldus Robertson. Het Oranjehuis ontvangt die boevenbende en gaat met hoofddoek op naar Qatar en we importeren 1 miljoen moslims , gehuisvest in 500 moskeeën.

Shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher