Arjan van Essen

Nieuws

12 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

SP vraagt opheldering over mogelijk ontslag docent Driestar

SP-Kamerlid Peter Kwint wil opheldering van minister Arie Slob (Onderwijs) over het dreigende ontslag van Driestar-docent Arjan van Essen, laat het Nederlands Dagblad weten. 

Maandagavond oordeelde een onafhankelijke identiteitscommissie het Driestar College de arbeidsovereenkomst met docent Arjan van Essen mag ontbinden. De christelijke school op reformatorische grondslag heeft principiële bezwaren tegen theaterproducties en besloot de docent om die reden te schorsen. Omdat Van Essen de theaterproductie wil laten doorgaan, is hij op dit moment 'vrijgesteld van werkzaamheden', zoals dat officieel heet. 

Het SP-Kamerlid zet vraagtekens bij het oordeel van de commissie, omdat twee vertegenwoordigers van de school onderdeel uit maken van die commissie. "Bent u met ons van mening dat onderwijs juist ook een andere kijk op de wereld kan bieden en dat vrijstellingen op onderdelen van kerndoelen daarom zeer onwenselijk zijn?," vraagt Kwint aan de minister. Ook vraagt hij of de vrijstelling van werkzaamheden kan worden ingetrokken.

Van Essen was 25 jaar lang gokverslaafd. Dat leven is nu achter de rug. Zijn leven als christen geeft hem nu échte rust. De theaterproductie gaat over dit aangrijpende levensverhaal: de gokverslaafde die zichzelf speelt. Op 3 november is de première van het theaterstuk over zijn leven: Kop of Munt. Inmiddels heeft Van Essen schuldbelijdenis gedaan en geen last van z'n verslaving.

Lees ook: Ontslag docent Driestar College vanwege theater is toegestaan en Waarom theater niet past bij de reformatorische identiteit.

Onlangs werd dit nieuwsitem besproken in de CIP Podcast: Is de schorsing van Arjan van Essen doorgeslagen calvinisme?

Reacties

Kwint weet iets wat ik nog niet wist, namelijk dat twee vertegenwoordigers van De Driestar deel uitmaken van de betreffende identiteitscommissie, waarmee het predicaat 'onafhankelijk' leugenachtig blijkt. Mijn opa zaliger waarschuwde mijn moeder lang voor mijn geboorte dat hij nog nooit door iemand belazerd was, behalve door een gereformeerde. Arjan van Essen merkt nu dat er sindsdien niet veel veranderd is.
REAGEER
G
ja ik ben het met Kees eens....niet onafhankelijk...een goede zaak dat Kwint dit heeft aangekaart....
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher