oordeel rechtbank

Nieuws

09 oktober 2018 door ANP

Man drie jaar in de cel na verduisteren 1,9 miljoen kerkgeld

Een 53-jarige man die als penningmeester van een protestantse kerkgemeenschap in Leiden ruim 1,9 miljoen euro heeft verduisterd, is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk, laat het ANP weten.

De rechtbank in Den Haag acht bewezen dat de man, Frank van E., vier jaar lang geld van de kerk naar zijn eigen bankrekening overmaakte. Hij kocht onder meer luxe spullen en betaalde er vakanties mee.

De man beheerde tussen 2010 en 2014 zes bankrekeningen van drie stichtingen. Door de verduistering kan de kerkgemeenschap onder meer geen eigen predikant meer betalen en is er te weinig geld voor onderhoud aan het kerkgebouw. De rechtbank bepaalde ook dat Van E. het geld moet terugbetalen.

De officier van justitie had vier jaar cel geëist. De straf pakte iets lager uit, omdat de rechtbank onder meer rekening houdt met een lang voorarrest dat hij in Kroatië doorbracht. Van E. zou het geld deels in Kroatië hebben willen investeren. Hij werd daar medio 2015 opgepakt.

Reacties

Dat stelen van geld zal de Here Jezus onbesproken laten, zoals Hij deed bij Judas Iskariot.

Judas die als apostel de gave en macht ontving binnen het huis Israëls om zelfs doden op te wekken. (Mattheus 10:4 en inclusief vers 8) Het koninkrijk met de prediking en aan deze prediking gelieerde macht (vers 1.) zoals het begon in (Mattheus 4:17) heeft niets te maken met de Gemeente of kerk in onze tijd. Het gaat over de Koning van Israël!De Here Jezus wees Judas aan als een verrader, niet om het pikken van geld uit de kas!
maar, het loon dat hij ontving van de overpriesters om Hem over te leveren met een teken (de optisch dweperige vriendschapskus).Maar Jezus zeide tot hem: Vriend, waartoe zijt gij hier? (Mattheus 26:50)
Toon meer antwoorden (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher