Salim Shalash

Nieuws

08 oktober 2018 door Reformatorisch Dagblad

Opwekking in Nazareth: Steeds meer Joden geloven in Jezus

In Nazareth Illit staan vier kerken van Messiaanse Joden die belijden te geloven in Jezus als hun Verlosser. Volgens ds. Salim Shalash, voorganger van de ‘Hom of Jesus the King Church’ in Nazareth, is er in Israël een opwekking gaande. "Het is ongelooflijk wat er gebeurt," citeert het Reformatorisch Dagblad.

Shalash is een Arabier met een rooms-katholieke achtergrond. In 2009 begon hij met zeven mensen te bidden in zijn huis in Nazareth. Er ontstond een Arabische kerk die snel groeide en nu 110 leden telt. Kenmerkend voor de manier waarop hij zich opstelt, is zijn liefde voor het volk Israel. "Sommigen zeggen dat het Joodse volk vanwege ongehoorzaamheid heeft afgedaan voor God. Christenen zijn echter even ongehoorzaam als Joden."

"Het is nieuw dat Messiaanse Joden en Arabische christenen in liefde samenleven," stelt hij. Hij ziet grote veranderingen de laatste jaren. "De contacten met de orthodoxe Joden zijn en blijven moeizaam. Ik spreek wel met hen, maar krijg dikwijls geen antwoord. Heel anders is het met seculiere Joden. Zij staan open voor gesprekken en gaan in steeds grotere getale geloven in Jezus als de Messias."

Naar zijn inschatting zijn er al meer dan 30.000 Messiasbelijdende gelovigen in Israel en groeit dat aantal explosief. Hij vertelt dat er alleen al in Nazareth vorig jaar meer dan honderd Joden zijn gaan geloven in Jezus als hun Messias.

Lees hier meer in het Reformatorisch Dagblad.

Lees ook: Arabische voorganger Salim Shalash: "Ik werd verliefd op het Oude Testament".

Reacties

B
Helaas, men speelt kerkje in Israel, zie http://jtkhome.org/about_us/ , Baptistenkerkje.

Arabische christenen hebben ook de kerkelijke misleiding: zonnewende (kerst), zon-dag en voorjaarsvruchtbaarheidsfeest (easter, astrante).

Dit zijn helemaal geen "messiaanse joden", maar een christelijke kerk in Israel, zoals er meer zijn.

Een gotspe op zich en bewuste onkunde van het RD, waar men alles vanuit de bekende kerkelijke lijn zien en doen.

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)
B
correctie, achter het voorjaarsvruchtbaarheidsfeest moet staan: (easter, astharte), het is gebaseerd op de verering van Astharte.

Zo is kerst gebaseerd op de Mithrasafgoderij , zondag op zonaanbidding en de RK kerk heeft in haar antisemitisme daar de geboorte, kruisiging en opstanding op geplakt.

Terwijl in de Moadiem (de Feesttijden van JHWH) de Mashiach al volop wordt verkondigd.

Shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher