Machmoud Abbas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 oktober 2018 door Israël Today

Palestijnen beginnen rechtszaak tegen VS vanwege 'Jeruzalembesluit'

De Palestijnse Autoriteit (PA) heeft een rechtszaak tegen de VS aangespannen bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Aanleiding is het feit dat de Amerikaanse ambassade is verplaatst naar Jeruzalem, schrijft Israël Today. De Palestijnse leider Machmoud Abbas zei dit vorige week voor de Algemene Vergadering van de VN.

De Verenigde Staten openden op 14 mei de nieuwe ambassade in Jeruzalem. De regering van president Donald Trump doet dit zodat het samenviel met de zeventigste verjaardag van Israël. Trumps besluit brak met tientallen jaren Amerikaanse politiek. De erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël wekte de woede van de Palestijnen, die Oost-Jeruzalem beschouwen als hoofdstad van hun Palestijnse staat.

Volgens een verklaring van de PA hebben de Amerikanen hiermee de Conventie van Wenen van 1961 over diplomatieke betrekkingen geschonden. Abbas vindt dat Trump door middel van zijn Israëlbeleid "het internationale recht en het Palestijnse volk aanvalt".

Reacties

Gelukkig is de USA zo verstandig om het Internationale Strafhof niet te erkennen. Bovendien is het als activistisme aanspannen van een rechtszaak misbruik van het juridisch systeem.
J
Under Article 93 of the UN Charter,

all UN member states are ipso facto parties to the ICJ Statute,

Alleen erkende staten kunnen m.i. dit soort zaken aanspannen.Er zullen binnenkort wel weer een paar opstootjes, relletjes, aanslagen, etc. tegenaan gegooid worden. Of wat dacht je van een heuse "vrijheids flottille", zorgt altijd voor voldoende en langdurige aandacht!

Verder zet men de nog steeds befaamde KLAAGVROUWEN in, die via de linkse media directe toegang, en "sympathie" opwekken bij argeloze kijkers, luisteraars en lezers.Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.