Kees van Velzen

Nieuws

03 oktober 2018 door Family7

Terugkijken: Kees van Velzen over Palestijnse protesten en het Loofhuttenfeest

Palestijnse organisaties en bedrijven hebben deze week het werk compleet neergelegd. Ze protesteren tegen de sloop van een bedoeïendorp op de Westelijke Jordaanoever en de nieuwe natiestaatwet. Israëlkenner en predikant Kees van Velzen analyseert deze gebeurtenissen in het Family7-programma Uitgelicht. Ook laat hij zijn licht schijnen over het Loofhuttenfeest.

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Family7:

Reacties

R
Dit is hetzelfde als iemand steelt een fiets en verkoopt hem door. De koper koopt die fiets te goeder trouw en mag volgens die wet de fiets dus houden. De rechtmatige eigenaar mag op eigen kosten een nieuwe fiets kopen. Bij ons heet dat diefstal.Wat Kees van Velzen ook verzwijgt is dat Israël deze families al eerder heeft verdreven uit andere gebieden zodat ze uiteindelijk in dit gebied terecht kwamen.
REAGEER
R
Kees van Velzen verspreidt hier zelf een hele bak fake-news.Gelijke monnikken gelijke kappen is domweg niet waar. Allereerst krijgen Palestijnen in gebied C (62% van de Westbank) vrijwel nooit een bouwvergunning terwijl dat voor Joden geen enkel probleem is. Ook worden Joodse illegale bouwsels vaak achteraf alsnog gelegaliseerd terwijl Palestijnen daarvan alleen kunnen dromen. Er is zelfs nu een wet waarbij Joodse illegale bouwwerken automatisch gelegaliseerd worden als kolonisten er “te goeder trouw” zijn gaan wonen.
REAGEER
R
Wat Kees van Velzen ook verzwijgt is dat de natie-staat-wet discriminerend is jegens alle niet-Joodse minderheden in Israël - inclusief staatsburgers - om Joden rechten te geven die niet-Joodse Israelische staatsburgers niet krijgen. Het is vergelijkbaar met het door Nederland aannemen van een wet die autochtone Nederlanders meer rechten zou geven dan Nederlanders van Marokkaanse of Turkse achtergrond.
REAGEER
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify