Bram Krol
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 september 2018 door Jeffrey Schipper

Zendingswerker luidt alarmklok over islamisering: "Wees gewaarschuwd"

"Veel moskeeën zijn een vijfde colonne. Imams worden geleid en betaald vanuit het buitenland en zijn een soort geheime agenten en propagandisten van een vreemde leer. Vrienden, wees gewaarschuwd," schrijft zendingswerker Bram Krol op zijn Facebookpagina.

Krol: "De situatie is zowel in de grote koepels van Turkse als van de Marokkaanse moskeeën alarmerend. Vooral de Turken maken het bont. Terwijl hun overheid alle christelijke invloed in hun eigen land met geweld tegengaat en er gedurende een eeuw miljoenen christenen zijn vermoord of verjaagd, sturen ze honderden imams naar Europa, betaald en gecontroleerd door het Turkse ministerie voor godsdienstzaken (Diyanet)."

Ook wijst hij op de omstreden rol van veel Marokkaanse moskeeën. "Misschien gaat de controle op de Marokkanen in ons land wat meer via de ambassade, maar inwoners van het Rifgebied durven hun vakantie daar vaak niet meer door te brengen. (...) Het grote probleem met die moskeeën (die politiek vrijer zijn dan de Turkse) is hun hang naar het salafisme, de anti-democratische en wettische islamorthodoxie, de bakermat van jihadisten. 

In Nederland verblijven momenteel minstens 110 salafistische predikers. Hier kunnen ze vrij hun gang gaan, anders dan in hun land van herkomst. De overgrote meerderheid van hen zijn vreemdelingen die geen Nederlands spreken. Sommigen roepen zelfs op tot deelname aan de jihad of verdedigen gewelddadige groepen. Integratie wordt als een ernstige zonde beschouwd."

Krol prijst het besluitvaardige Oostenrijk. Dit land besloot onlangs om zeven moskeeën te sluiten en verschillens imams het land uit te zetten. Het valt Krol op dat het in Nederland vooral bij praten blijft. "Hoe lief is een vrij Nederland ons? Of buigen we zonder zelfs maar een moment na te denken voor de Turkse dictatuur, Marokkaans despotisme en antidemocratische meningen?

Begrijp het goed, salafisme is niet een bijzondere vorm van de islam, maar de standaard islam. Of willen we in dezelfde val lopen als het onnozele en goedgelovige Zweden?"

Lees hier de volledige Facebookpost van Bram Krol.

Lees ook: Waarom verkiezingszege Erdogan voor iedere christen slecht nieuws is.

Reacties

De islam 'godsdienst' noemen is blasfemie omdat de islam niet meer is dan een politieke moorddadige ideologie en omdat Jezus verloochend wordt en verre van, dus niet de eer krijgt die Hij behoort te krijgen als zijnde de Zoon van God.
J
"De islam 'godsdienst' noemen is blasfemie(...)"

Spijkers op laag water zoeken. Maar zelf zou ik de islam eerder een religie noemen dan een godsdienst. Godsdienst is voor mij: het dienen van een een of andere god ( of God) .

zie bijv.

https://www.woordenboeken.nu/betekenis/nl/godsdienst

En nee, de islam is meer dan een politieke ideologie. Religie speelt wel degelijk een (hoofd)rol.

Toon meer antwoorden (9)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen