Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 augustus 2018 door Jeffrey Schipper

Dick laat zich leiden door de Heilige Geest: "God zei dat ik naar dat festival moest"

"Vanavond zei God me dat ik naar buiten moest omdat er hier een festival is. Mensen zoeken naar perfecte liefde, juist op festivals," schrijft Dick van den Bos op zijn Facebookpagina. Hij gaat regelmatig de straat op om voor mensen te bidden.

"Hoewel een festival een bepaald gevoel kan geven, is het geen antwoord op honger naar echte liefde," is zijn overtuiging. "Vanavond (11 augustus, red.) liep ik daar en de kracht van God was echt bij me. Zo veel mensen hebben het gevoeld. De liefde van God, het is gewoon zo anders dan liefde in deze wereld. Ik zei tegen meisjes: je kunt overal liefde in vinden, maar de liefde van God is iets anders, het vult je helemaal. Het raakte haar echt."

"Voor andere jongens mocht ik bidden, een van hen had zn moeder verloren. Hij geloofde nooit, maar na het gebed had hij het ervaren... als de Heilige Geest erbij is worden mensen geraakt en komen de echte dingen naar boven."

Dick ervoer ook Gods leiding toen hij langs een meneer liep. "God zei tegen mij: 'rugpijn'. Dus ik vroeg hem ernaar en hij bleek een hernia te hebben. Ik mocht voor hem bidden, maar wel ergens binnen. We kwamen in een kamer vol met oudere Amsterdamse mannen. Terwijl ik voor de man met rugpijn bad, verdween zijn pijn. De andere mannen - nog nooit een kerk van binnen gezien - wilden ook allemaal gebed. Ze waren super happy."

"Elke dag in gemeenschap zijn met de Heilige Geest en de hele dag door met Hem verbonden zijn.. Het is alles waar ik mijn leven naar op zoek was!," aldus de dankbare Dick.

Reacties

B
Heel mooi, je bewogenheid met mensen Dick.

Maar hier lees ik alleen over gebed voor ziekte en ongemak. Mijn vraag is of je hen ook duidelijk maakt dat ze verloren zijn zonder Yeshua en of ze na de juiste uitleg en overtuiging van zonde, gerechtigheid en oordeel door JHWH , Die Geest is, ook tot bekering komen.

Bij de verlamde man ging het niet om genezing, maar om zondevergeving en bekering; daarna bad Yeshua voor het wonder, wat toen ook gebeurde.

Shabbath shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)
Beste Ben Kok! Ik reageer niet snel onder deze verhalen, maar dit vind ik een hele belangrijke en terechte vraag.

De belangrijkste reden dat evangeliseren mijn dagelijkse levensstijl is, is omdat ik niet wil dat mensen naar de hel gaan. Het idee dat zoveel mensen verloren gaan, is verschrikkelijk. Als ik ruimte krijg om uitgebreid met mensen te praten, spreek ik altijd over zonde, gerechtigheid en oordeel. Mensen kunnen de tweede Adam niet aannemen, zonder kennis van de eerste Adam.

Wel begin ik vaak over de liefde van God, omdat..
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.