God

10 juli 2018 door Groot Nieuws Radio

Terugluisteren: ouderling Bart Bolier over de uitverkiezing

De uitverkiezing is een thema dat veel christenen kan bezighouden. Vooral onder reformatorische christenen kan het tot geloofstwijfel leiden: ben ik uitverkoren of niet? Ouderling Bart Bolier schreef mee aan een uitgave over de uitverkiezing en sprak hierover bij Groot Nieuws Radio.

Bolier vindt dat de uitverkiezing niet geïnterpreteerd moet worden als een loterij, dat je geluk moet hebben om een uitverkorene te zijn. "De Bijbel spreekt heel duidelijk dat Jezus naar deze wereld is gekomen, dat Hij voor zijn volk zal sterven. Je kunt ook zeggen: Hij is voor alle mensen gestorven. (...) Niemand wordt geboren met het signaal of kenmerk: jij hoort er bij en jij niet. De Bijbel geeft ons ook geen aanleiding om in het zoeken van God daar rekening mee te houden of je bent uitverkoren of niet."

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren en klik hier om het boek 'Muur of poort' te bekijken of te bestellen.

Lees ook: "Houd je niet bezig met de uitverkiezing".

Foto: Nummer drie

Reacties

H
Uitverkiezing is een te groot onderwerp binnen de gereformeerde gezindte. Onnodig wordt het keer op keer aangehaald en als wiskundige kansberekening gebruikt.

Jezus liefde is niet in een formule te vatten.

Uitverkiezing kan een troost zijn maar in vele gemeentes helaas een enorm struikelblok om “ met vrijmoedigheid toe te gaan tot de troon van genade!! “ By the way: Gelukkig staat er de troon van genade en geen troon van uitverkiezing.REAGEER
A
Oppervlakkig gezegd: dapper dat deze schrijvers en spreker de publiciteit opzoeken over zo’n onderwerp. Zoals ook gezegd wordt: wij krijgen dat niet passend…. Maar dat geldt dan als je dit onderwerp “door een reformatorische bril” bekijkt. Gelukkig leert de Bijbel ons iets anders aangaande de uitverkiezing. God werkt middels een plan van tijdperken, en na het laatste tijdperk zal Hij zijn Alles-en-in-allen. Bij de overgang van de huidige “boze eeuw” (tijdperk) naar het volgende tijperk (1000jrg Rijk) zullen de “zaligen, die deel hebben aan
A
de eerste opstanding” (zij, die in dit leven het oordeel en loutering al gehad hebben) worden opgewekt om “als priesters naast Christus te heersen”; d.w.z. hen wordt macht gegeven de Aarde te herstellen. Dàt zijn de uitverkorenen, de gerst-oogst die voorloper zijn op de volledige oogst. Een groep “zaligen” met een bijzondere roeping !!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher