Israël Palestijnen

Nieuws

25 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Vragensteller Refoweb snapt niet dat alle kerken vol lof over Israël zijn

'Ik ben sinds een jaar of twee goed bevriend met twee Palestijnse vluchtelingen die nu in mijn stad wonen. Ze zijn moslim en ze zijn gevlucht uit Syrië,' zegt een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Toen hij met hen YouTube-filmpjes met Joodse bands bekeek, wilden de Palestijnen niet verder kijken omdat Joden 'terroristen' zijn.

Deze Palestijnen geven Israël de schuld voor het feit dat hun familie is verbannen naar Syrië. 'Wat ik niet snap is dat alle kerken altijd zo vol lof zijn over Israël. Ze hebben toch ook een hoop op hun geweten en hebben veel Palestijnen vermoord en verbannen uit hun land? (...) En waarom zijn wij christenen altijd zo druk in de weer met de joden? Ze erkennen immers Jezus niet.'

Ds. A. Jonker geeft antwoord. "Zijn Joden terroristen? Dat wordt door Palestijnen gezegd omdat zij vanaf de lagere school worden opgevoed met haat. In de schoolboekjes is de geschiedenis herschreven." De hervormde predikant onderstreept dat in 1947 het Britse mandaatgebied werd verdeeld in een deel voor de Joden en een deel voor de Arabieren. De Joden gingen akkoord, in tegenstelling tot de Arabieren.

"Sinds 1948 hebben Arabische landen vele oorlogen tegen Israël gevoerd. Zijn Joden terroristen als zij zich verdedigen? Nadat Israël de bezetting van de Gazastrook (eerst bezet gebied van Egypte!) had overgedragen aan Fatah, heeft de Palestijnse organisatie Hamas de macht gegrepen in Gaza. Hamas probeert door tunnels en vele raketbeschietingen Israël te bestrijden."

Volgens de voorzitter van Stichting Steun Messiasbelijdende Joden kan men Israël en de Joden van veel dingen beschuldingen, maar niet van terrorisme. Lees hier het volledige antwoord van ds. Jonker.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher