Kees van der Staaij

Nieuws

20 juni 2018 door SGP

SGP noemt VN-Mensenrechtenraad een aanfluiting

'Een mensenrechtenraad van de VN waarvan onder andere lid zijn: China, Iran, Cuba, Saudie-Arabië en Venezuela, landen waar de mensenrechten dagelijks met voeten worden getreden. Een VN-mensenrechtenraad die continu kritiek heeft op Israël, de enig fatsoenlijke democratische staat in het Midden-Oosten. Zó’n raad is gewoon een aanfluiting,' stelt de SGP.

De SGP heeft dan ook begrip voor de VS, die besloten hebben uit de mensenrechtenraad te treden en de betalingen stop te zetten. SGP-leider Kees van der Staaij vindt dan ook dat Nederland Amerika bij moet vallen als de VS over dit besluit aangevallen wordt. Hij heeft daar bij de Nederlandse regering op aangedrongen in schriftelijke vragen, samen met Joël Voordewind van de ChristenUnie en PVV-Kamerlid Raymond de Roon.

Van der Staaij: “Je ziet dat de mensenrechtenraad erg vooringenomen is als het gaat om Israël. Dat is extra schrijnend als je ziet dat het democratische Israël wordt aangevallen door landen waar democratie en mensenrechten vertrapt worden. Daarom wil ik dat Nederland zich hier ook op bezint. Een mensenrechtenraad die vol zit met mensenrechtenschenders schaadt de zaak van de mensenrechten meer dan dat die iets goeds oplevert.”

Foto: SGP

Reacties

R
Helemaal mee eens. De raad behartigt hele ander (politieke) belangen dan de mensenrechten. Dat valt mij keer op keer op.
REAGEER
J
We moeten de UN geheel opheffen. Dit "lichaam" is de bron, de instandhouder en promotor van veel onheil geworden.

We richten een DNU (Democratic Nations United), waar men lid van kan zijn, indien men een functionerend democratisch geregeerd land is.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify