Recep Tayyip Erdogan

Nieuws

23 mei 2018 door Israël Today

Moslimleiders willen 'islamitisch leger' om Palestina te beschermen

De Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan en andere moslimleiders willen een islamitisch leger in het leven roepen om de Palestijnse Arabieren te 'beschermen' nadat vorige week maandag 62 van hen zijn omgekomen tijdens pogingen om Israël vanuit de Gazastrook binnen te dringen. Dit meldt Israël Today.

Moslimleiders ontmoetten elkaar in Turkije op een spoedbijeenkomst van de 57 leden tellende Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC), waarin het Erdogan-regime Israël beschuldigde van het 'opzettelijk vermoorden' van de Palestijnse Arabieren. Erdogan vergeleek het optreden van Israël met de wandaden van nazi-Duitsland. "Er is geen verschil tussen de wreedheid waarmee het Joodse volk in Europa 75 jaar geleden werd geconfronteerd en de wreedheid waaraan onze broeders in Gaza worden blootgesteld."

Vorig jaar riep Erdogan moslims wereldwijd op om de Al-Aksa moskee op de Tempelberg te bezoeken als teken van verzet tegen de 'verjoodsing' van Jeruzalem. Alles wijst erop dat Turkije het beheer van de Tempelberg in handen probeert te krijgen. Het valt ook op dat steeds meer Arabische inwoners van Jeruzalem pro-Turkije zijn. Op steeds meer plaatsen verschijnen Turkse vlaggen, zelfs op de Tempelberg.

Erdogan probeert op dit moment meer gematigde Arabische moslimstaten zoals Jordanië te mobiliseren tegen Israël. 

Lees ook: 'Turkije wil zeggenschap over de Tempelberg'.

Reacties

D
Erdogan heeft niet het laatste woord, dat is God
REAGEER
Erdogan is een gevaarlijke dictator, die zijn eigen volk terroriseert. Een groot gevaar voor de wereldvrede.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher