Viktor Orbán

Nieuws

14 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Hongaarse premier Orbán herhaalt dat zijn land christelijk moet blijven

Viktor Orbán is onlangs herkozen als premier van Hongarije. Hij benadrukt dat zijn regering de christelijke cultuur van het land wil bewaren door migranten buiten te sluiten, meldt Christian Today.

De 54-jarige premier verzet zich al jarenlang tegen het immigratiebeleid van de Europese Unie (EU). Orbán is van mening dat de islam binnenkort op de deur van Centraal-Europa zal kloppen aan de hand van de duizenden migranten die de afgelopen jaren naar ons continent zijn gekomen. Onlangs beweerde hij dat "geboren Duitsers worden teruggedrongen in de grootste steden van Duitsland, omdat migranten de steden zullen bezetten". 

Vorige week heeft de Hongaar na zijn verkiezingszege steun gekregen van een meerderheid van de parlementsleden. Zijn populistische partij Fidesz bezit 133 van de 199 zetels in het Hongaarse parlement. "De hoofdtaak van onze regering is het behoud van onze veiligheid en de christelijke cultuur van ons land," vertelde Orbán tijdens zijn persconferentie.

In een radio-interview voegde hij toe: "We bouwen aan een old-school christelijke democratie, geworteld in de Europese traditie." De Hongaarse leider is erg omstreden binnen Europa. Zijn tegenstanders stellen dat hij steeds meer macht naar zich toetrekt en op die manier de beginselen van de democratische rechtsstaat onderuit haalt. Orbán blijft afstand nemen van de liberale democratie.

Reacties

P
Ik ken die man natuurlijk helemaal niet persoonlijk, maar zóu het denkbaar zijn dat hij het echt goed meent? Laten we uitkijken dat we ons niet enkel (of teveel) hebben laten hersenspoelen door onze zgn. tolerantie. Anderzijds kan christendom ook een doekje voor het bloeden zijn voor vreemdelingenhaat. Da’s ook niet goed.

REAGEER
Bedoelt hij met 'christelijk' echt Christelijk of bedoelt hij gewoon veilig?
REAGEER
Hij bedoelt waarschijnlijk niet-islamitisch.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher