Nieuws

23 april 2018 door Jeffrey Schipper

SGP-denktank wil meer vrouwen op de kieslijst

"Het is logisch dat vrouwen ook politiek actief zijn, naast mannen, en dat de SGP ongeveer evenveel vrouwen op de lijst gaat krijgen als andere partijen," zegt directeur Jan Schippers van de Guido de Brès-Stichting in gesprek met dagblad Trouw. De Guido de Brès-Stichting is het wetenschappelijk instituut van de SGP.

Het pleidooi komt op de dag dat de partij haar 100-jarig bestaan viert. Dinsdag (24 april) is het exact een eeuw geleden dat de SGP werd opgericht. Schippers onderstreept dat mannen en vrouwen elkaar aanvullen. Dat betekent volgens hem dat gemengde kieslijsten met zowel vrouwen en mannen ook voor de SGP bespreekbaar zijn. Als vrouwen behoefte hebben om politiek actief te zijn, moet dat wat hem betreft mogelijk zijn.

Onlangs nam de SGP met een vrouwelijke lijsttrekker deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Dit leidde binnen en buiten de SGP opnieuw tot een discussie over het vrouwenstandpunt. Het hoofdbestuur van de SGP weigerde lijsttrekker Paula Schot te feliciteren. Overigens is de partij er in de hoofdstad niet in geslaagd om een zetel te bemachtigen.

Schippers: "Waarom zouden alleen de mannen het politieke werk doen? Ze raken straks nog overwerkt."

Lees hier meer op de site van Trouw.

Reacties

H
Dat je een SGP'er nog moet uitleggen dat mannen en vrouwen anders zijn en dus ook goed in andere dingen. Dat mannen en vrouwen uitwisselbaar zouden zijn is een pertinente leugen. Het is wereldse 'wijsheid' waar christenen zich verre van horen te houden. Waarom lopen de kerken leeg? Dat is omdat veel kerken steeds wereldser worden. Tja, denken dan veel mensen, waarom zou ik nog naar de kerk gaan als ik daar hetzelfde te horen krijg als buiten de kerk? Het is dan ook niet toevallig dat die kerken niet leeglopen die de Bijbel serieus nemen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher