Nieuws

02 februari 2018 door Jeffrey Schipper

SGP-hoofdbestuur blijft bij weigering felicitatie vrouwelijke lijsttrekker

"U hebt allemaal in het Reformatorisch Dagblad in een correctiebericht kunnen lezen dat de felicitaties richting Paula Schot niet afkomstig waren van het hoofdbestuur waarmee dit misverstand uit de weg is geruimd." Dit onderstreept SGP-partijvoorzitter Maarten van Leeuwen van deze maand in partijblad De Banier.

Onlangs werd bekend dat de SGP aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam deelneemt met een vrouw als lijsttrekker, de 24-jarige Paula Schot. Ze is de tweede vrouwelijke lijsttrekker van de partij, die zich lange tijd niet door vrouwen wilde laten vertegenwoordigen. SGP-leider Kees van der Staaij wil niet teveel nadruk leggen op het feit dat een vrouw de lijst in de hoofdstad aanvoert.

Namens het SGP-hoofdbestuur verwijst Van Leeuwen naar een uitspraak van de Hoge Raad in 2013. Toen werd duidelijk dat de SGP aan haar opvattingen over de taak en positie van de vrouw niet de consequentie mag verbinden dat vrouwen, vanwege het enkele feit dat ze vrouw zijn, niet worden geplaatst op de kandidatenlijst. 

Van Leeuwen: "Het bovenstaande wil niet zeggen dat we de politieke participatie van vrouwen moeten bevorderen. De partij heeft immers haar standpunt (beginselprogramma artikel 10) gehandhaafd dat er op grond van de Bijbel naast gelijkwaardigheid (God schiep Eva als spiegelbeeld van Adam) een onderscheiden roeping en verantwoordelijkheid is ten aanzien van het regeerambt voor mannen en vrouwen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher