Nieuws

20 april 2018 door Jeffrey Schipper

Organisaties die opkomen voor homo's in gesprek met pinkstervoorganger

Begin februari 2018 kwam ds. Emmanuel Koney van de Pentecost Revival Church in Amsterdam Zuidoost in opspraak. In het tv-programma Nieuwsuur vergeleek hij homoseksualiteit met criminaliteit en dat viel niet in goede aarde.

Verschillende organisaties die met de sociaal geëngageerde predikant samenwerkten, zegden hun samenwerking op of namen afstand van zijn uitspraken. De LCC Plus Organisaties, verantwoordelijk voor de uitvoering van projecten voor de sociale acceptatie van LHBT+-personen in christelijke kring, nodigden hem uit voor een dialooggesprek. Dit vindt op vrijdag 20 april plaats in de kerk van ds. Konney zelf, voorafgaand aan de slotpresentatie van de in 2015-2018 uitgevoerde LCC Plus Projecten.

In het voorgenomen dialooggesprek op vrijdag 20 april a.s. gaat ds. Konney in gesprek met ds. Wielie Elhorst, projectmanager van de LCC Plus Projecten en LHBT-predikant van de Protestantse Kerk Amsterdam, over wat leven en werken op het snijvlak van culturen en identiteiten betekent. Na het dialooggesprek vindt de slotpresentatie van de projectperiode 2015-2018 van de LCC Plus Projecten plaats. Deze projecten beogen de sociale acceptatie van LHBT+-personen in christelijke kring.

Eerder dit jaar kwam Emmanuel Koney in het nieuws omdat D66 in Amsterdam opheldering wilde over 'homofobe' uitspraken van de voorganger. Over een lesbisch meisje die hij pastoraal heeft begeleid zei Koney: "I converted her. (...) Ze heeft een normaal leven nu, wil trouwen met een man en kinderen krijgen. Now she’s free, she’s free."

Lees ook: D66 wil opheldering over 'homofobe' uitspraken Amsterdamse dominee.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher